12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii vor să învingă trupa lui Cioroianu

Vâlcenii vor să învingă trupa lui Cioroianu

Formaţia din Zăvoi vrea toate punctele din confruntarea de la Caracal, contra „lanternei roşii“, care a uitat gustul victoriei.

Liga a II-a

FC Caracal – CSM Vâlcea
Stadion „Parc“, sâmbătă, ora 11.00.
Formaţii probabile:

FC Caracal: Zdrîncă – Militaru, Năuiu, Răducu – Sandu, Koko, Bertea, Gheba, D. Mihai – Fl. Şerban, Firţulescu. Antrenor: Florin Cioroianu.
CSM Vâlcea: Râmniceanu – Pasăre, Chirciu, Vişa, Lungan – Sg. Popescu, Ekwalla, Onofrei, Melcea – Boroiban, Vidakovic. Antrenor: Marian Bondrea.
Vor arbitra: L. Dan – I. Onicaş, M. Nicoară.

După ce a reuşit zece goluri în precedentele două partide, patru la Turda, şase la Vâlcea – cu FCM Târgovişte, „gaşca nebună“ antrenată de Marian Bondrea se deplasează la Caracal, pentru întâlnirea cu ultima clasată în seria a II-a. Tehnicianul vâlcenilor este convins că meciul va fi aprig disputat, în condiţiile în care gazdele sunt în mare „foame“ de puncte, dar nu concepe ca gruparea din Zăvoi să nu contabilizeze victoria.
Cum în fotbal este o regulă clară – echipa câştigătoare nu se schimbă, ocupanta locului secund al clasamentului va începe, cel mai probabil, cu unsprezecele de debut din meciul de la Turda. Singura modificare ar putea fi revenirea în teren a fundaşului dreapta Marinel Stanca, refăcut după o accidentare, caz în care Mihai Pasăre ar reveni la postul său obişnuit de mijlocaş, iar din schemă ar sări Onofrei sau Sergiu Popescu, ambii cu evoluţii bune în ultima perioadă.

N-au uitat de unde au plecat

CSM Vâlcea are în formaţie trei fotbalişti care în sezoanele trecute au evoluat la FC Caracal: Sergiu Popescu, Mihai Pasăre şi Laurenţiu Boroiban. Toţi s-au integrat rapid în echipa din Zăvoi şi şi-au câştigat locuri de titulari în trupa antrenată de Bondrea. Sergiu Popescu a afirmat că îi pare rău de fosta sa echipă, dar că aşteaptă un succes în disputa de astăzi: „Sunt prieten cu jucătorii care au rămas la Caracal, e şi normal să fie aşa. Sper să scape de retrogradare la finalul acestui campionat, dar noi trebuie să câştigăm şi să continuăm parcursul bun din ultima perioadă, pentru a avea şanse reale de a promova“. În campionatul trecut, cele două combatante şi-au împărţit victoriile, caracalenii învingând în tur, la Vâlcea, cu 3-1, şi vâlcenii în deplasarea din retur, cu 2-0.

Gazdele speră să se trezească

Gazdele se confruntă cu o criză de efectiv, de puncte şi de moral, noul antrenor Florin Cioroianu având o misiune dificilă în acest campionat, salvarea de la retrogradare, în condiţiile vitrege amintite. „Pentru noi, disputa cu una dintre candidatele la promovare, Vâlcea, este un meci de a fi sau a nu fi. Nu ştim ce să mai zicem… În ultima întâlnire, pierdută la Timişoara în faţa celor de la CSM Reşiţa, n-am evoluat rău, am pierdut nemeritat. Băieţii, repet, au jucat nesperat de bine, am avut şi o bară, dar am fost şi dezavantajaţi de arbitraj, că aşa se întâmplă când omul ajunge sărac, cum suntem noi acum, ca zestre de puncte. Meciul se anunţă dificil, ne jucăm şansa, sperăm să nu pierdem… Ne reîntâlnim cu foştii jucători ai Caracalului, cu un antrenor oltean cunoscut, Marian Bondrea. Va fi un derbi, chiar dacă noi suntem unde… nici nu vreau să-mi mai amintesc!“, a afirmat preşedintele executiv al grupării din „Oraşul minunilor“, Jean Niţulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS