Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Floretă, CN de seniori. Chimia a luat argintul
La sfârşitul săptămânii trecute, Capitala a găzduit finalele de floretă ale Campionatului Naţional de Seniori, individual, Vâlcea fiind reprezentată de scrimerii de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea. În competiţia masculină, Alexandru Diaconu a devenit vicecampion naţional, Livius Buzan, sportiv-antrenor la Chimia, a terminat pe locul cinci, iar Valentin Niţă, pe locul şase. La feminin, Luminiţa Marcu şi Alexandra Gheorghe au ratat intrarea în tabloul de opt. Imediat după încheierea CN, a avut loc şi Superliga. Atât la masculin, cât şi la feminin, Chimia a participat cu câte două echipe. La masculin, Chimia I, compusă din Alexandru Diaconu, Ion Mihai, Valentin Niţă şi Livius Buzan, a pierdut în finală, iar Chimia II s-a clasat pe poziţia a cincea. La feminin, prima echipă, alcătuită din Luminiţa Marcu, Iulia Filip şi Cristina Stoiceanu, a terminat pe poziţia a treia a podiumului. Componentele formaţiei a doua feminine, Caterina Mureşan, Tatiana Găinuşe şi Nataşa Tăbârcă, au terminat pe locul 16. Următoarea competiţie la care vor lua parte şi scrimerii vâlceni va fi concursul internaţional de la Tauberbischoffhein (Germania), pentru cadete.  

Atletism. Lidia Şimon, în Bănie
După Campionatul Mondial de alergare pe şosea, de la Udine (Italia), acolo unde a ocupat locul patru cu echipa României, maratonista olteană Lidia Şimon a venit în ţară pentru a pregăti maratonul de la Shanghai, din luna noiembrie. Pentru că ajunge foarte rar în România, Lidia nu a pierdut ocazia de a-şi vizita rudele şi prietenii. Campioana mondială din 2001 s-a aflat zilele trecute în Bănie, reîntâlnindu-se cu Adi Tudor, antrenorul care a descoperit-o. Sportiva gorjeană nu a abandonat pregătirea nici o zi, efectuând alergări în parcul „Nicolae Romanescu“. „I-a plăcut foarte mult Lidiei cum arată acum parcul, este mult mai curat“, a spus ieri profesorul Adi Tudor. Cât despre obiectivul fostei sale eleve la concursul din China, Tudor a precizat: „Lidia merge acolo la invitaţia organizatorilor. Vrea să ia contact cu clima de acolo şi să se acomodeze cu zona, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la anul, din China“. Lidia a venit în România însoţită de soţul său, Liviu, şi de fiul Cristian, iar până pe 20 noiembrie se va pregăti la Snagov. Într-un clasament întocmit de Asociaţia Europeană de Atletism pentru anul 2007, Şimon ocupă locul 11. Performanţele româncei din acest an sunt: locul cinci la Campionatul Mondial de la Osaka şi locul şase obţinut la cursele de maraton de la Osaka (ianuarie) şi Nagano (aprilie).

Futsal, Liga I. Victorie de moral pentru FC Craiova
FC Craiova a obţinut luni seară o victorie preţioasă în deplasarea de la City’us Târgu Mureş, impunându-se cu scorul de 4-3 (2-1). Golurile oltenilor au fost reuşite de Relea (2), Stăncuţă şi Bugălă. Rezultatul este cu atât mai important pentru FC Craiova, cu cât echipa a fost lipsită de serviciile a trei jucători importanţi, Chivu, Chiliman şi Florescu. La Târgu Mureş, formaţia olteană a evoluat în formula: Rizan –
M. Mihalache, Bugălă, Stăncuţa, Cioboiu. Au mai jucat: Relea, Apostol, Ad. Mihalache, Alecu şi Muliu. Victoria cu City’us Târgu Mureş urcă FC Craiova pe treapta a treia a clasamentului, cu zece puncte, în spatele echipelor CIP Deva (15 p) şi ACS Odorheiu Secuiesc (11 p). În runda următoare, oltenii vor întâlni, sâmbătă, pe teren propriu echipa Futsal Municipal Constanţa.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version