15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar un transfer în Bănie

Doar un transfer în Bănie

Chiar dacă Universitatea se chinuieşte să scape de zona nisipurilor mişcătoare, finanţatorul grupării craiovene susţine că are nevoie numai de un atacant de viteză pentru a-şi atinge obiectivele propuse.

Absenţa unor jucători precum Andrei Ionescu, Ciucă sau Wobay a fost principala cauză pentru care Ştiinţa nu a reuşit să învingă Universitatea Cluj. Alt motiv pentru care juveţii nu s-au impus vineri a fost experienţa echipei ardelene. Cel puţin aşa susţine finanţatorul Ştiinţei. „Am întâlnit o echipă aţoasă, o echipă care ştie să joace fotbal şi nu-şi merită ultima poziţie în clasament. Nouă ne-au lipsit mulţi jucători; îmi pare foarte rău că nu putem să folosim o linie de mijloc formată din Costea, Prepeliţă, Andrei Ionescu şi Wobay. În acest an, cei patru nu au putut evolua din diferite motive. Acum revin Ionescu şi Wobay, dar e posibil să-l pierdem pe Prepeliţă pentru două luni, pentru că este suspect de ruptură fibrilară. Acest băiat are un ghinion fantastic. Marea mea supărare este că Andrei Prepeliţă s-a accidentat în Austria şi de atunci nu a jucat deloc la randamentul său. Veţi vedea că atunci când va fi apt sută la sută va deveni unul dintre cei mai buni jucători din Liga I“, a spus Mititelu, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Radio Oltenia Craiova.

Atacant de trei milioane

Finanţatorul grupării din Bănie a anunţat şi planurile sale în ceea ce priveşte transferurile în această iarnă. Mititelu nu este speriat de locul pe care se află echipa acum şi nici de jocul alb-albaştrilor, declarând că pentru a-şi îndeplini obiectivele Universitatea Craiova are nevoie doar de un jucător. „Nu îmi cereţi jucători, pentru că nu mai vine nimeni. Sunt interesat de un atacant de viteză, care să aibă maximum 23 de ani şi pe care sunt dispus să dau şi două-trei milioane de euro. Atât, în rest nu mai vine nimeni. Am făcut transferuri de 1,8 milioane de euro în vară şi veţi vedea că sunt certitudini. Dilevski îşi va reveni în maximum două săptămâni, Prepeliţă va intra şi el în angrenajul echipei, dar are aceste accidentări, iar Tănasă a demonstrat că este un jucător foarte bun“, a mai spus patronul juveţilor.
În ceea ce priveşte plecările, Mititelu a reafirmat că, deşi nouă dintre componenţii echipei au oferte, este dispus să dea drumul unui singur jucător, Dorel Stoica, el putând părăsi Ştiinţa din această iarnă. Finanţatorul oltean susţine că are şi înlocuitor pentru Stoica, dorind să-i dea o şansă lui Valerică Găman.

„Corleone“ a prezis greşit

„La titlu se vor lupta şase echipe, CFR Cluj, Poli Timişoara, Universitatea Craiova, Steaua, Rapid şi Dinamo“, spunea la începutul sezonului Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. După unsprezece etape, Ştiinţa i-a dat peste cap prezicerile, echipa din Bănie având ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Motiv pentru care, duminică seară, „Corleone“ a venit cu o rectificare. „Nu pot să-mi explic de ce Universitatea nu-şi dă drumul şi nu reuşeşte să câştige mai multe jocuri. Au o echipă bună, le-a făcut Mititelu supercondiţii, au doi-trei jucători care pot evolua şi în echipa naţională, dar nu-mi dau seama de ce nu merge treaba. Cred că Ştiinţa va exploda în curând“, susţinea Dragomir.
Acesta s-a pronunţat şi în cazul Bornescu, declarând: „Şase etape pentru Bornescu sunt enorm. Nu se face aşa ceva. Sunt convins că, dacă era în atribuţia LPF, nu primea nici o etapă Mircea. Cei de la Comisia de Apel ar trebui să-i ridice suspendarea, deoarece acolo nu a fost intenţie. Păcat că la Universitatea Craiova nu mai este acest conducător tânăr, Ovidiu Costeşin. Sunt convins că dacă era el la cazul Bornescu oltenii scăpau fără suspendare. Eu, în locul lui Mititelu, aş face tot posibilul să-l aduc din nou pe Costeşin la Craiova, pentru că sigur îl va lua o echipă mare“.
Comisia de Apel a FRF va judeca joi apelul depus de Universitatea Craiova în cazul Bornescu. Până la aflarea verdictului, Adrian Mititelu ştie de ce a fost suspendat „Jose“. „Sunt unii care nu-l vor pe Bornescu în meciurile cu Steaua şi Dinamo, iar alţii vor să-l transfere pe Mircea la altă echipă“, a susţinut patronul juveţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII