Acasă Sport Mutu şi Chivu se bucură cu măsură

Mutu şi Chivu se bucură cu măsură

Cel mai valoros jucător român al momentului, Adrian Mutu, a spus că nu prea ştie cum să se bucure, după ce prima reprezentativă a reuşit calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008, din Elveţia şi Austria.
„Până acum oalele s-au spart în capul meu şi al lui Chivu. A fost greu în aceşti ani. Când am fost frustraţi, am pierdut la mustaţă. Acum nu prea ştiu cum să mă bucur. Pentru mine e o satisfacţie deosebită, o mulţumire sufletească. E una din marile realizări, însă nu cea mai mare. Cea mai mare va fi dacă obţinem ceva important la Campionatul European“, a spus Mutu.
„Briliantul“ consideră că, din punct de vedere al experienţei, reprezentativa României este inferioară echipelor puternice care vor participa la Campionatul European.
„Ce a fost uşor a trecut, acum începe greul. Suntem o echipă puternică, dar la Euro ne aşteaptă meciuri de talia celui cu Olanda şi o să fie greu de tot. Aş paria însă pe o performanţă a noastră, pariez cu sudoarea mea. Cred că suntem la un nivel mai jos decât echipele puternice ale Europei, pentru că ne mai trebuie experienţă şi mai multă calitate. La Euro e mai greu ca la Cupa Mondială, deoarece valorile sunt mai concentrate“, a opinat Mutu.
La rândul său, căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, a spus că generaţia din care face parte merită cu prisosinţă calificarea la Euro.
„Merităm această calificare. Sunt şapte ani de când nu ne-am calificat, nici nu mai ştim să ne bucurăm. Dedic această performanţă tuturor celor care ne sunt alături. După o campanie aşa de grea, merită să fie scandat numele fiecărui jucător care a îmbrăcat tricoul naţionalei. Am transpirat şapte ani. Ne pare rău că n-am făcut-o mai devreme. E o generaţie care merită să fie prezentă la un turneu final. O generaţie valoroasă“, a spus Chivu.

Exit mobile version