10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi şi-a atins obiectivul

Săndoi şi-a atins obiectivul

Selecţionerul român s-a declarat încântat de faptul că echipa sa nu a pierdut nici una dintre cele două confruntări cu „cocoşii galici“.

La finalul partidei de marţi, de la Iaşi, în care naţionala de tineret a României a remizat, 0-0, cu selecţionata similară a Franţei, în preliminariile CE 2009, antrenorul Emil Săndoi s-a declarat încântat de faptul că echipa sa nu a pierdut nici una dintre cele două confruntări cu „cocoşii galici“.
„Am fost conştienţi de valoarea adversarului şi de faptul că vom avea un meci greu. Per ansamblu, jucătorii s-au achitat bine de sarcini şi mi-a plăcut că au dat dovadă de dăruire până la sacrificiu. Am reuşit să nu pierdem în cele două meciuri cu Franţa şi cred că ăsta este un lucru mare. Rezultatul este echitabil, deşi cea mai mare ocazie de gol ne-a aparţinut. Trebuie avut în vedere că toţi jucătorii francezi sunt născuţi în 1986 – 1987, în timp ce noi am avut în primul unsprezece doi jucători născuţi în 1988 şi unul în 1989. În plus, pe bancă am avut câţiva din generaţia 1988“, a spus Săndoi.

Keşeru: „Am fi putut câştiga“

Atacantul Claudiu Keşeru a afirmat că obiectivul echipei pregătite de Emil Săndoi a fost acela de a nu primi gol.
„Am avut un meci destul de greu şi cred că am fi putut câştiga dacă am fi concretizat măcar una din cele trei mari ocazii de gol avute. Noi ne-am propus în primul rând să nu luăm gol şi dacă reuşim să înscriem bine, dacă nu, nu. Nu ne-am apărat tot meciul şi, dacă Bogdan Stancu ar fi fost mai atent la acea fază din minutul 34, acum am fi fost victorioşi“, a completat Keşeru.
La rândul său, mijlocaşul Gabriel Torje a opinat că remiza obţinută de reprezentativa de tineret a României în faţa echipei similare a Franţei, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2009, este echivalentă cu o victorie.
„A fost un 0-0 cât o victorie. Dacă am fi reuşit să marcăm pe final de meci, ar fi fost la fel ca în partida câştigată de naţionala mare cu Olanda“, a spus Torje.
Să remarcăm că reprezentanţii naţionalei Franţei au refuzat să vină la conferinţa de presă, acelaşi lucru întâmplându-se şi înaintea antrenamentului oficial de luni.

Presa franceză laudă echipa lui Săndoi

Presa din Hexagon nu a trecut cu vederea prestaţia bună a echipei de tineret a României în meciul de marţi, de la Iaşi, cu Franţa, şi susţine că ambele echipe merită să se califice la turneul final.
„Avantaj România“, a scris site-ul football365.fr, care notează că naţionala de tineret a României a obţinut un rezultat bun contra Franţei şi aminteşte faptul că echipele au terminat la egalitate în ambele întâlniri, 1-1 şi 0-0, deşi Franţa are fotbalişti mai bine cotaţi.
„Franţei i-a fost greu să fie periculoasă în atac, în timp ce românii s-au apărat foarte bine şi au încercat să puncteze pe contraatac. Rezultatul este logic, dar România are avantaj în disputa cu Franţa, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul din deplasare“, notează sursa citată.
„Stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi a fost pentru francezi ca o fortăreaţă greu de cucerit. Românii formează o echipă redutabilă, greu de învins“, a scris site-ul sports.fr.
„A fost un meci între două lidere ale grupei, care merită să se califice la Campionatul European. Din păcate, Franţa, deşi era oarecum favorită, nu a putut învinge echipa bine organizată în defensivă a României“, a scris site-ul myfreesport.fr.
„Rezultatul de egalitate este bun pentru români, pentru că, în cazul unei victorii contra Maltei, vor prelua şefia Grupei 10, la egalitate de puncte cu Franţa, dar în avantaj după performanţa obţinută la Brest“, precizează şi site-ul oficial al Federaţiei Franceze de Fotbal.
Franţa ocupă primul loc în Grupa 10, cu 11 puncte, în timp ce România este pe doi, cu opt puncte şi cu un joc mai puţin disputat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS