24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu stă şase etape

Bornescu stă şase etape

Universitatea Craiova este forţată să apeleze la serviciile rezervei Nicuşor Bănică, portar care nici nu visa că va apăra în cele mai importante meciuri ale Ştiinţei din acest tur. Finanţatorul Adrian Mititelu crede că decizia s-a luat la presiunea cluburilor bucureştene.

Mircea Bornescu nu va putea evolua în următoarele şase partide oficiale pe care Universitatea Craiova le va susţine în Liga I. Comisia de Disciplină a FRF a decis ieri să-l suspende pe „Jose“ pentru intrarea la fotbalistul Cristi Coroian, în meciul Gloria – Universitatea (scor 0-1), bistriţeanul alegându-se cu trei coaste rupte. În plus, Bornescu a fost amendat cu 30 de milioane de lei vechi şi va fi obligat să suporte cheltuielile de spitalizare ale atacantului Gloriei. Dacă nici Comisia de Apel nu va fi convinsă de oficialii olteni să-i reducă suspendarea portarului Ştiinţei, atunci Bornescu va fi obligat să stea pe tuşă la meciurile cu Universitatea Cluj (a), Oţelul Galaţi (d), Poli Timişoara (a), Dinamo (a), Steaua (d) şi Gloria Buzău (a).
Trebuie amintit că, la faza cu pricina, arbitrul Florin Marcu a considerat că Mircea Bornescu a încercat să joace mingea, fără a avea intenţia să îl lovească pe Coroian, motiv pentru care „fluieraşul“ nu a luat nici o decizie tehnică şi nici nu l-a sancţionat pe portar. Aceeaşi teorie au susţinut-o ieri şi oficialii Ştiinţei, care au participat la judecată, dar fără rezultat. Cristi Coroian s-a externat luni, după ce fusese transferat la un spital din Cluj, şi se estimează că va reveni pe teren abia în retur.

Mititelu se simte vânat

Vestea că a fost suspendat şase etape l-a lovit ca un trăsnet pe Mircea Bornescu, acesta considerând decizia aberantă. „A fost un accident, nu înţeleg de ce s-a ajuns la o asemenea pedeapsă. E o decizie absurdă, atâta timp cât în meci, la faza respectivă, nu am fost sancţionat nici măcar cu cartonaş galben. Eu mă consider nevinovat, am vorbit şi cu Coroian şi i-am cerut scuze, a fost un accident care se poate întâmpla în timpul unui joc de fotbal“, a declarat Bornescu.
Aseară, clubul Universitatea Craiova a organizat o conferinţă de presă în care a luat atitudine faţă de hotărârea Comisiei de Disciplină. „Decizia face parte dintr-un şir de nedreptăţi, iar suspendarea lui Bornescu este de rea-credinţă şi neacoperită de regulament. Este satisfacerea unui moft de-al lui Pădureanu. Universitatea Craiova este echipa împotriva căreia se iau cele mai dure măsuri. Totul s-a făcut la presiunea unora care vor ca Bornescu să stea cu Poli Timişoara, Steaua şi Dinamo. Suntem vânaţi, nu mai există îndoială şi nici un semn că lucrurile sunt altfel. Se pune lupa pe noi şi nu beneficiem de clemenţă. Regulamentele la noi sunt altfel, cei de la Steaua şi Dinamo scapă de suspendări, Ceahlăului i se anulează cartonaşe roşii. Sunt scârbit. Nu avem decât să ne rugăm ca Bănică să confirme şi să ne ajute, deoarece avem o situaţie foarte grea. Punctul nostru forte este Mircea Bornescu şi nu-l vom avea în teren. În fotbalul românesc nu se schimbă decât actorii, au venit unii, au plecat alţii, dar a rămas acelaşi scenariu“, a spus finanţatorul Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII