11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii i-au băgat în şedinţă pe batavi

Tricolorii i-au băgat în şedinţă pe batavi

Fotbaliştii „Portocalei mecanice“ susţin că au fost împiedicaţi de condiţiile meteo nefavorabile şi de brigada de arbitri să obţină un rezultat bun la Constanţa.

Înfrângerea de sâmbătă, de la Constanţa, nu le-a picat bine vedetelor din naţionala Olandei, acestea începând să caute scuze pentru eşecul suferit în faţa tricolorilor. Vântul, ploaia, terenul de dimensiuni mici, gazonul alunecos şi brigada de arbitri sunt, în opinia elevilor lui Van Basten, „vinovaţi“ pentru deznodământul partidei de pe stadionul „Farul“.
Celebrul Johan Cruyff, consultant al Federaţiei Olandeze de Fotbal, a spus însă că fotbaliştii „Portocalei mecanice“ nu trebuie să mai caute scuze pentru eşecul cu tricolorii, deoarece înfrângerea a fost cauzată de lipsa de îndrăzneală şi de apatia jucătorilor din ofensivă.

Seedorf: „Nu ne aşteptam să pierdem“

Mijlocaşul Clarence Seedorf a dezvăluit că olandezii au fost luaţi prin surprindere de determinarea cu care au jucat tricolorii.
„Intenţia noastră era ca, în repriza a doua, să ţinem echipa României în propriul teren, având în vedere că vântul era de partea noastră, dar adversarul a ocupat spaţiile bine şi a utilizat mingi rapide. Nu ne-am mai creat ocazii. Românii au ratat trei turnee finale şi erau montaţi. Insatisfacţia ne domină, din cauza rezultatului nefavorabil. Nu ne aşteptam să pierdem. Nu ştiu de ce Chivu a jucat mijlocaş stânga, probabil că românii nu au vrut să-şi asume riscuri. Am avut neşansă la Constanţa, iar arbitrul a fragmentat meciul“, a spus jucătorul formaţiei AC Milan.
La rândul său, atacantul Ruud van Nistelrooy a dat vina pe brigada de arbitri pentru eşecul de la Constanţa.
„La fiecare cartonaş galben arătat se întrerupea meciul două minute. După 1-0, a devenit chiar enervant. Pentru români a fost un meci de totul sau nimic. Trebuia să jucăm mai bine balonul, am fost mai puţin agresivi în repriza a doua“, a comentat atacantul formaţiei Real Madrid.
În opinia fundaşului Wilfred Bouma, tricolorii au jucat mai slab în prima repriză deoarece le-a fost teamă de olandezi.
„Se vedea la început că le era frică de noi. Noi nu aveam nimic de pierdut, spre deosebire de ei“, a spus jucătorul echipei Aston Villa.
În schimb, Johan Cruyff a apreciat că naţionala Olandei a greşit deoarece nu a riscat mai mult, acuzând şi forma slabă a atacanţilor.
„Olanda trebuia să rişte mai mult pentru a avea şanse mai mari să înscrie. În prima repriză s-a jucat fotbal, în condiţii dificile. Nici în partea a doua n-am văzut acţiuni individuale de luat în seamă ale atacanţilor olandezi. Cred că Olanda va ajunge la CE, dar ce facem atunci? E clar că jocul trebuie îmbunătăţit“, a subliniat Cruyff.

Jurnaliştii olandezi pun batista pe ţambal

Presa olandeză le-a cântat în strună elevilor lui Van Basten, apreciind că aceştia nu s-au adaptat condiţiilor „mizerabile“ de pe stadionul din Constanţa. Ziariştii batavi au apreciat însă jocul inteligent al tricolorilor şi l-au felicitat pe antrenorul Victor Piţurcă pentru maniera profesionistă în care a abordat partida.
„România a scos maximum sâmbătă, într-o manieră est-europeană. A vrut să joace fotbal şi a ştiut ce să joace în condiţiile atmosferice mizerabile de la Constanţa. O furtună de octombrie a bântuit micuţul stadion. Terenul era de dimensiuni foarte mici, iar Vassaras a fluierat, cum era de aşteptat, în defavoarea oaspeţilor. Piţurcă a făcut ce era necesar împotriva Olandei şi merită felicitări. Faza golului lui Goian trebuie să fi fost una lucrată. Rămâne frustrarea că Olanda n-a deţinut armele pentru a neutraliza intenţiile lui Piţurcă. Momentul fatal pentru Olanda a fost când Stekelenburg a salvat într-o manieră superbă, dar Goian a reluat în plasă. România învinge. Olanda a pierdut controlul după pauză“, a scris cotidianul Algemeen Dagblad.
„Pe olandezi i-au aşteptat condiţii spartane la Constanţa, pe malul Mării Negre. Fundaşul Bouma a fost cel mai periculos om al lui Van Basten. Când juca în Olanda, Van Nistelrooy înscria frecvent împotriva echipei lui Chivu. De această dată n-a mai reuşit. Explozie de bucurie la români, tristeţe în tabăra olandeză“, a notat De Telegraaf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS