11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel decisiv cu cocoşii

Duel decisiv cu cocoşii

Naţionala de tineret a României va întâlni astăzi selecţionata similară a Franţei, într-un meci contând pentru Grupa a 10-a a preliminariilor Campionatului European Under-21 din 2009. Partida va începe la ora 17.00 şi se va disputa pe stadionul „Emil Alexandrescu“ din Iaşi. Înaintea acestei confruntări, Franţa ocupă primul loc în Grupa a 10-a, cu zece puncte din patru meciuri, în timp ce România are şapte puncte din trei meciuri şi se situează pe locul doi.
Antrenorul echipei naţionale de tineret a României, Emil Săndoi, a spus că îşi doreşte ca formaţia sa să rămână neînvinsă în această campanie de calificare la Campionatul European. „Echipa naţională de tineret a României este pe un drum bun. De nouă meciuri suntem neînvinşi. Avem şase victorii şi trei egaluri. În preliminarii am obţinut două victorii şi un egal în Franţa. Vreau să ne păstrăm invincibilitatea şi după meciul cu Franţa, de la Iaşi. Întâlnim un adversar puternic, care s-a impus vineri, cu 4-0, în faţa Bosniei, dar care a evoluat cu un om în plus din minutul 55. Oricum, Franţa rămâne o forţă a Europei la acest nivel. Să nu uităm că mulţi dintre jucătorii actualei generaţii a Franţei au fost campioni europeni la Under-17 şi Under-18“, a menţionat Emil Săndoi.
La rândul său, căpitanul selecţionatei de tineret a României, Claudiu Keşeru, susţine că tricolorii ar face un pas important spre meciul de baraj în cazul unui rezultat de egalitate sau al unei victorii în partida cu Franţa. „Punctul nostru forte este omogenitatea, iar ei stau foarte bine de la mijloc în sus. În linia mediană şi în ofensivă sunt foarte puternici. Dacă scoatem o remiză sau dacă batem, vom face şi noi un pas mare spre baraj, la fel cum au făcut şi jucătorii de la echipa mare“, a opinat atacantul formaţiei FC Nantes.
Doi dintre titularii echipei de tineret a Franţei, Clement Chantome şi Maxime Josse, sunt accidentaţi şi nu vor evolua în meciul de astăzi cu naţionala similară a României. Selecţionerul Rene Girard a decis să renunţe la serviciile celor doi, care au plecat din cantonamentul „cocoşilor“ de la Clairefontaine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS