24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu se teme de arbitraje

Condescu se teme de arbitraje

Preşedintele „pandurilor“ îşi doreşte ca echipa gorjeană să beneficieze de un arbitraj corect în meciul cu trupa lui Walter Zenga.

Oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu sunt neliniştiţi înaintea vizitei campioanei Dinamo Bucureşti. Unul dintre motive ar fi componenţa brigăzii de arbitri, care ar trebui să împartă dreptatea şi nu punctele, unii dintre „fluieraşi“ nefiind doriţi să oficieze acest meci. Cu un arbitraj imparţial, „pandurii“ cred că pot face faţă echipei lui Zenga la Târgu Jiu.
„Meciul cu Dinamo va fi foarte greu, dar problema nu sunt numai cele patru meciuri pe care le-am pierdut, nu contează că la limită, ci că după ieşirea din Europa, atât a lui Dinamo, cât şi a Rapidului, toate echipele se vor concentra pe campionat. Eu cred însă că avem puterea să ne luptăm cu Dinamo şi sper ca delegarea care se va face de către federaţie să fie bună şi arbitrii să fie imparţiali. Am spus şi după meciul cu CFR Cluj că nu din cauza arbitrajului am pierdut, dar au fost câteva probleme care, într-un fel sau altul, ne-au îndreptăţit la un moment dat să spunem că puteam spera la mai mult dacă am fi avut parte de judecarea corectă a anumitor faze“, a spus preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu.
După ce campionatul trecut Cristi Balaj le-a refuzat „pandurilor“ două lovituri de la 11 metri, Dinamo impunându-se până la urmă cu 3-0, acum gorjenii speră într-un arbitraj corect. Mai ales că la Adunarea Generală din debutul campionatului s-a (re)instaurat „momentul zero“ în fotbalul românesc. Cum Dinamo, la fel ca Rapid, a ieşit prematur din Europa, toată lumea fotbalistică se aşteaptă ca ele să-şi concentreze „forţele“ pentru câştigarea Ligii I.
„Dinamo se va concentra numai pe campionat şi nu-i va mai fi mintea şi forţele şi în alte părţi. Sperăm să nu păţim ca anul trecut cu arbitrajul. Balaj, în meciul cu Dinamo, ne-a refuzat două lovituri clare de la 11 metri. Nu spun că Dinamo nu ne bătea, dar am avut două penaltiuri refuzate şi nu am primit nici o explicaţie. Noi chiar credem că tot ce s-a spus la Adunarea Generală înainte de începerea campionatului se va întâmpla şi că toate greşelile de arbitraj care s-au făcut nu au fost intenţionate, ci omeneşti“, a mai afirmat Condescu.

Brazilienii, plătiţi de sponsor

Ignoraţi de către Eugen Neagoe, brazilienii Jackson şi Edimilson au fost rareori utilizaţi de antrenorul oltean chiar şi în jocurile de pregătire. Doar Jackson a fost folosit în amicalul de sâmbătă cu CSM Sebeş pe postul de fundaş stânga, el reuşind chiar să marcheze spre bucuria conaţionalului său din tribună. Preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu, crede că „experimentul brazilian“ nu reprezintă un eşec financiar pentru club, deoarece cei doi fotbalişti cariocas sunt plătiţi de sponsorul portughez Riviera Group.
„Nu putem spune că brazilienii reprezintă un eşec atâta timp cât nu au jucat. Oricum, clubul nu pierde nimic din punct de vedere financiar cu experimentul brazilienilor. Toată suma de transfer a lor a suportat-o Riviera Group, iar peste jumătate din salariul lor îl suportă tot Riviera. Pentru noi nu este un eşec financiar. Brazilienii au prins sporadic lotul, dar sunt convins că le va veni şi lor timpul. Jackson, deşi a fost folosit pe un post care nu-i al lui, s-a înţeles bine cu ceilalţi jucători, iar Edimilson nu ştiu de ce nu a fost utilizat, probabil este accidentat. Un an vom continua cu ei“, a precizat Condescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS