12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAbsenţii din preliminarii

Absenţii din preliminarii

La meciurile de mâine, din preliminariile Campionatului European, mulţi jucători nu vor putea intra pe teren din cauza accidentărilor sau suspendărilor.

Nu toţi jucătorii convocaţi la echipele naţionale vor putea disputa meciurile de mâine, din preliminariile CE 2008.
Ashley Cole nu va putea juca pentru Anglia, la Moscova, în meciul împotriva Rusiei, unul care se anunţă pe viaţă şi pe moarte deoarece gazdele îşi joacă ultima şansă. Fundaşul stânga s-a accidentat la gleznă în meciul disputat sâmbătă cu Estonia (3-0). În locul său, selecţionerul Steve McClaren l-a convocat pe Luke Young, jucător legitimat la Middlesbrough.
Nici selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, nu va avea toţi jucătorii la dispoziţie pentru meciul cu Cehia, dar tehnicianul este lipsit de orice griji, având în vedere că echipa sa a obţinut deja „biletele“ pentru Euro 2008. Löw nu se va putea baza pe portarul Jens Lehmann şi l-a chemat la lot pe goal-keeper-ul Robert Enke, legitimat la Hannovra.
Mijlocaşul lui Manchester United, Darren Fletcher, a fost convocat la naţionala Scoţiei, pentru partida din deplasare cu Georgia, deoarece s-a refăcut după accidentarea suferită la genunchi într-un meci cu Franţa, luna trecută. „Sir Alex Ferguson şi-a dat acordul ca Darren să vină la naţională“, a declarat Alex McLeish.

Turcia, fără Hakan Arikan

Din cauza unor probleme la muşchii abdominali, portarul Turciei, Hakan Arikan, nu va putea juca în meciul decisiv pe care turcii îl vor disputa cu Grecia. Numărul 1 de la Beşiktaş s-a accidentat, sâmbătă, la partida cu Moldova, de la Chişinău şi a fost înlocuit în lot cu Volkan Demirel, goal-keep-er-ul formaţiei Fenerbahce Istanbul.
Guus Hiddink, selecţionerul Rusiei, l-a convocat pe Roman Shirokov (FC Khimki) pentru meciul capital cu Anglia, dar are şanse mici să poată conta pe serviciile lui Ivan Saenko, „aripa“ lui FC Nurnberg, acesta având probleme la glezna piciorului drept. Hiddink îl va putea folosi pe Dmitri Torbinskiy, care a primit acordul medicilor, care l-au declarat apt de joc.
Şi România se înscrie pe lista naţionalelor cu absenţe la meciurile de mâine. Selecţionerul Victor Piţurcă nu va putea conta pe Adrian Mutu, Paul Codrea şi Banel Nicoliţă. Pentru a suplini absenţa ultimului, „Piţi“ l-a chemat pe Florentin Petre (ŢSKA Sofia).
Atacantul naţionalei Franţei şi al echipei Bolton Wanderers FC, Nicolas Anelka, ar putea absenta în meciul cu Lituania, după ce s-a accidentat în disputa cu Insulele Feroe. Atacantul, de 30 de ani, are probleme la aductori şi locul său în primul „unsprezece“ ar putea fi luat de tânărul Karim Benzema, autorul unei „duble“ în Feroe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS