Acasă Sport Nimeni nu poate opri Oltchimul

Nimeni nu poate opri Oltchimul

Vicepreşedintele campioanei României crede că elevele lui Gheorghe Tadici vor fi calificate din grupele Ligii Campionilor după patru etape.

Conducătorul CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, Petre Berbecaru, un optimist incurabil, a fost singurul care a avut curajul să spună că Steluţa Luca şi compania vor câştiga Supercupa Europei în faţa rusoaicelor de la Zvezda. După două săptămâni, „Nea Petrică“ este de părere că Oltchim nu va avea adversar în Liga Naţională şi va obţine calificarea din grupele Ligii Campionilor destul de uşor.

– Domnule Berbecaru, primele şapte etape din Liga Naţională nu au pus mari probleme campioanei…
– Era şi normal să se întâmple aşa. Toată lumea se aştepta să nu avem sincope, să nu pierdem puncte. Faţă de sezonul trecut, cred că am crescut în omogenitate şi am demonstrat că formaţia nu stă numai în cinci-şase jucătoare, iar victoriile au venit în mod normal, chiar dacă am avut probleme la capitolul accidentări.
– Care a fost cea mai bună partidă a fetelor din acest sezon?
– Cel mai bun meci de până acum a fost cel de la Brăila. Acolo am fost ajutaţi şi de modul în care brăilenii au pregătit psihologic partida, declarând că ne pot bate. Nouă ne-a fost simplu, le-am arătat fetelor articolele din presa lor locală şi aţi văzut ce a ieşit. Le-am scos handbalul din cap!
– Poate Oltchim să termine din nou campionatul numai cu victorii?
– Cred că nimeni nu ne poate opri în România, chiar dacă derbiurile cu Rulmentul vor fi mai dificile decât în campionatul trecut. Handbalistele de la Oltchim au avantajul că vin după multe partide tari, în Liga Campionilor, în Supercupa Europei, dar şi cele cu naţionala. Când joci împotriva celor de la Zvezda,  Rusiei, Danemarcei sau Norvegiei şi mai şi învingi, ai un moral excelent şi o experienţă mare. Ca o concluzie, cred că putem lua titlul fără înfrângere, chiar dacă nu facem un scop din asta.

„Viborg e cea mai periculoasă echipă“

– Aţi afirmat înainte de marele meci că Vâlcea va bate pe Zvezda. Chiar aţi crezut că se poate sau v-aţi gândit numai să provocaţi orgoliul chimistelor?
– Chiar am crezut. Zvezda era un mit. Se spunea că este formaţie invincibilă şi am mizat pe dorinţa chimistelor de a demonstra că au valoare de Liga Campionilor. Au reuşit să demonteze acel mit şi victoria a venit cum nu se putea mai bine, înainte de partida decisivă pentru accederea în grupe, cu Byasen Trondheim.
– V-aţi temut de meciul cu norvegienele?
– Sincer, m-am temut mult. Am avut emoţii până în minutul 40, când Oltchim a reuşit să se distanţeze. Faţă de returul din finala Cupei Cupelor, din sezonul trecut, a fost o mare diferenţă, cele două formaţii au pornit de la 0-0. Atunci noi aveam deja un plus şase din tur şi fetele au jucat mai relaxate. Acum a fost un succes clar şi cei de la Byasen au trebuit să recunoască valoarea Oltchimului.
– Care este cel mai periculos adversar din grupe?
– Viborg, fără doar şi poate. Le-am văzut în derbiul din Danemarca, cel de la Slagelse, acolo unde s-au impus la trei goluri diferenţă, după ce au dominat clar şi au avut şi opt goluri avans. Cu danezele ne vom bate pentru primul loc, cred eu, dar pe noi nu ne-ar supăra nici locul secund, calificant şi el. Mai cred că pe 16 noiembrie, Oltchim va fi deja calificată.

Exit mobile version