7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu - Juventus 1-1

Mutu – Juventus 1-1

Cel mai bun fotbalist român al momentului, Adrian Mutu, a adus un punct Fiorentinei în partida cu Juventus (1-1), înscriind din lovitură de la 11 metri cu două minute înainte de final.

Aşa cum era poate de aşteptat, Mutu a fost din nou cel mai bun jucător al Fiorentinei, de data aceasta împotriva fostei sale formaţii, Juventus Torino. Gruparea „viola“ şi „Bătrâna Doamnă“ au remizat duminică, scor 1-1, în etapa a şaptea a campionatului Italiei, pe stadionul „Artemio Franchi“ din Florenţa. Oaspeţii au deschis scorul în prima repriză, prin Iaquinta, iar Mutu a egalat cu două minute înainte de final, dintr-un penalti dictat pentru un henţ comis în careu de Chiellini. Fostul coechipier al „Briliantului“, portarul Buffon, a ghicit colţul în care românul a trimis mingea, dar nu a reuşit să atingă balonul.
Agenţia Datasport, specializată în statistici fotbalistice, l-a desemnat pe internaţionalul român cel mai bun om al Fiorentinei şi l-a notat cu 7,5 pentru prestaţia sa. „A fost cel mai bun dintre ai săi. S-a mişcat mult, chiar şi atunci când nu a avut mingea, a creat numeroase ocazii de gol şi a făcut o treabă bună şi la mijlocul terenului. A executat perfect lovitura de la 11 metri care i-a permis Fiorentinei să egaleze“, a scris Datasport despre Mutu. O notă similară cu cea a românului a mai primit doar portarul Gianluigi Buffon de la Juventus.

„Fiorentina, printre granzii campionatului“

Adrian Mutu s-a bucurat atât de punctul obţinut in extremis de echipa sa în meciul cu Juventus, cât şi de golul marcat în poarta fostului coechipier Buffon şi susţine că Fiorentina a demonstrat că merită să fie între primele patru echipe din Serie A. „Sunt mulţumit că Fiorentina a devenit una dintre echipele mari ale campionatului. În ciuda oboselii, am reuşit să facem un meci bun în faţa unei echipe puternice şi am dovedit că nu suntem cu nimic mai prejos. Ocupăm locul al patrulea în clasament şi am ajuns în grupele Cupei UEFA, deci suntem în grafic“, a spus Mutu.
Românul a mărturisit că şi-a dorit foarte mult să marcheze din penalti, mai ales că a fost provocat de Buffon înainte să execute: „Înainte să şutez, Buffon mi-a spus că voi greşi, că el va prinde mingea şi alte lucruri de genul acesta. Cu siguranţă, el mă cunoaşte bine şi îşi aminteşte antrenamentele la care rămâneam împreună să exersăm loviturile de la 11 metri. Eram sigur că va ghici colţul în care voi şuta şi, de aceea, am decis să lovesc tare mingea“.

De cinci ori în Serie A şi o dată în Cupa UEFA

După ce a înscris contra lui Juventus, Mutu a ajuns la „cota“ cinci în actuala ediţie a campionatului Italiei. Cu excepţia golului din prima etapă din meciul cu Empoli (3-1), toate celelalte reuşite ale lui Mutu au fost decisive, adică au adus puncte echipei sale. În runda a doua, pe „San Siro“, românul a marcat pentru 1-1 în meciul cu Milan. A urmat golul de la Catania, care i-a permis grupării din Florenţa să se impună cu 1-0. În etapa a cincea, Mutu a stabilit scorul final la 2-2 în partida cu AS Roma şi a mai adus un punct în vistieria formaţiei sale. În runda a şasea, românul a fost menajat, Fiorentina câştigând atunci la Livorno (3-0), iar duminică a punctat în poarta lui Juventus.
Aşadar, Mutu a marcat în toate meciurile din campionat în care a fost folosit. Şi joia trecută, în întâlnirea din retur cu Groningen, din Cupa UEFA, Mutu a fost decisiv, punctând pentru 1-1 şi ducând-o pe Fiorentina în prelungiri şi la loviturile de departajare. În plus, a transformat şi ultimul penalti, care a consfinţit calificarea echipei lui Cesare Prandelli în faza grupelor.

Serie A, etapa a 7-a

Rezultatele înregistrate în etapa a şaptea a campionatului Italiei: Atalanta – Udinese 0-0, Inter – Napoli 2-1, Fiorentina – Juventus 1-1, Parma – AS Roma 0-3, Palermo – Reggina 1-1, Genoa – Cagliari 2-0, Torino – Sampdoria 1-0, Catania – Livorno 1-0, Siena – Empoli 3-0, Lazio – Milan 1-5.
Clasament: 1. Inter 17; 2. Juventus 14; 3. Roma 14; 4. Fiorentina 13; 5. Genoa 12; 6. Palermo 11; 7. Udinese 11; 8. Milan 10; 9. Napoli 10; 10. Atalanta 10; 11. Catania 9; 12. Sampdoria 8; 13. Torino 7; 14. Lazio 7; 15. Cagliari 7; 16. Siena 6; 17. Parma 6; 18. Empoli 5; 19. Reggina 4; 20. Livorno 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS