10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPolihroniade, luată la întrebări de olteni

Polihroniade, luată la întrebări de olteni

Micuţii şahişti craioveni, dar şi cei mai în vârstă care au participat la Memorialul „Paul Andronache“ (ediţia a şaptea) de la Craiova au avut parte ieri de o surpriză plăcută. Cea mai cunoscută şahistă din România, Elisabeta Polihroniade, a fost prezentă la festivitatea de premiere de la primărie.
Ajunsă cu o mică întârziere, din cauza unei probleme la gleznă, care a necesitat un drum la spital, marea maestră a şahului românesc a răspuns cu amabilitate întrebărilor micuţilor şahişti şi le-a dat să rezolve câteva scheme de joc, în încercarea de a le testa capacitatea.
„Deşi şahul a devenit cenuşăreasa sportului românesc, mă bucură totuşi când văd că mulţi copii încă vin la şah. Am purtat şi cu prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, o discuţie despre necesitatea introducerii şahului în şcoli şi mi-a promis că mă va sprijini. La nivel mondial sunt campionate şcolare şi mi-ar plăcea să fim reprezentaţi acolo de şahişti craioveni“, a spus Elisabeta Polihroniade, convinsă fiind de faptul că acest sport va primi atenţia cuvenită în viitorul apropiat.
Fosta mare campioană nu a venit cu mâna goală, oferind copiilor cărţi scrise de ea. În meciurile demostrative între politicieni şi şahiştii câştigători la diferite categorii de vârstă, doar Sorin Sora a obţinut o remiză, în timp ce Cristina Calangiu şi Claudiu Manda au pierdut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS