20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica, zece meciuri fără gol

Marica, zece meciuri fără gol

Criza de formă a atacantului tricolorilor este îngrijorătoare, mai ales că, peste şase zile, România va întâlni Olanda în preliminariile Campionatului European din 2008.

După trei sezoane petrecute în Ucraina, la Şahtior Doneţk, Ciprian Marica s-a decis în vara acestui an să facă pasul către o echipă titrată, fiind sătul, după cum declara, de campionatul Ucrainei. Cumpărat de VfB Stuttgart pentru opt milioane de euro, atacantul român, care în Liga I a jucat numai 22 de partide, promitea mult înaintea debutului la campioana en-titre a Germaniei. „Bundesliga este un campionat puternic, unde sper să mă fac remarcat. Să dau cât mai multe goluri şi să îmi fac treaba foarte bine. Stuttgart este formaţia la care mi-am dorit foarte mult să ajung, o echipă cu pretenţii de Liga Campionilor“, a spus Marica la scurt timp după transferul la Stuttgart. Din păcate, lucrurile nu au stat tocmai aşa. Marica a bifat sâmbătă al nouălea meci în Bundesliga în care nu a înscris, la acestea adăugându-se şi o partidă din Liga Campionilor, tot fără gol.
În partida cu Hanovra, din etapa a noua, Marica a fost introdus de antrenorul Armin Vech în primul „unsprezece“, dar a fost sacrificat de tehnician, care l-a înlocuit în minutul 17, după ce fundaşul Fernando Meira a primit cartonaş roşu. În locul românului, care până în acel moment nu se remarcase, a intrat alt apărător, Magnin. Stuttgart a pierdut în cele din urmă cu 2-0 partida disputată în faţa propriilor fani, ambele goluri ale oaspeţilor fiind marcate de Huszti (‘8 pen., ’52).
Următorul meci pentru Marica este, poate, cel mai important din acest an pentru noi, România – Olanda, programat la Constanţa, sâmbătă.

Vlad Munteanu
a pasat decisiv

Alt jucător român din Bundesliga intrat în anonimat în ultimul timp, Vlad Munteanu, a reuşit în ultimul meci jucat de echipa sa, Wolfsburg, cu Hansa Rostock, să contribuie la victoria obţinută, in extremis, cu 1-0. Mijlocaşul a fost introdus pe teren de antrenorul Felix Magath în minutul 88, iar la a doua atingere de balon a pasat decisiv pentru Dzeko, acesta introducând balonul în poartă. Celălalt român din lotul lui Wolfsburg, atacantul Sergiu Radu, traversează o criză de formă fără precedent, nefiind nici măcar inclus în lotul pentru acest meci. După un început slab de sezon, echipa la care sunt legitimaţi Munteanu şi Radu a urcat totuşi pe locul al zecelea în Bundesliga după victoria din meciul cu Rostock.
În altă partidă, nou-promovata MSV Duisburg a pierdut cu 3-1 pe teren propriu în faţa lui Werder Bremen şi a terminat meciul cu doar opt jucători de câmp pe teren, Caceras (’54) şi Georgiev (’75) fiind eliminaţi. La gazde, mijlocaşul român Mihai Tararache a jucat pe toată durata meciului, în timp ce fundaşul Iulian Filipescu, la rândul lui titular, a fost constrâns să părăsească terenul în minutul 17, după ce accidentarea suferită în urmă cu două săptămâni a recidivat. Unicul gol al echipei din Duisburg a fost marcat de Ailton (’14), în timp ce pentru Bremen au punctat Jensen (‘7), Sanogo (’55) şi Andreasen (’87). Echipa lui Tararache şi Filipescu este candidată la retrogradare în acest sezon, ocupând locul al 17-lea, cu numai şase puncte din 27 posibile.

Bundesliga etapa a 9-a
Rezultate: Arminia Bielefeld – Hamburg 0-1, Borussia Dortmund – VfL Bochum 2-1, Duisburg – Werder Bremen 1-3, Hertha Berlin – Energie Cottbus 0-0, Schalke 04 – Karlsruhe 0-2, Stuttgart – Hannover 96 0-2, Wolfsburg – Hansa Rostock 1-0. Aseară s-au jucat meciurile: Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen, Bayern Munchen – Nurnberg.
Clasament: 1. Bayern Munchen 20 de puncte; 2. Karlsruhe 18; 3. Werder Bremen 17; 4. Hamburg 17; 5. Schalke 04 16; 6. Hannover 96 16; 7. Bayer Leverkusen 14; 8. Hertha Berlin 13; 9. Eintracht F12; 10. Wolfsburg 12; 11. Borussia Dortmund 12; 12. Stuttgart 10; 13. Arminia Bielefeld 10; 14. Bochum 9; 15. Hansa Rostock 9; 16. Nurnberg 6; 17. Duisburg 6; 18. Energie Cottbus 4
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS