15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo şi Steaua, sub ameninţarea Ştiinţei

Dinamo şi Steaua, sub ameninţarea Ştiinţei

Finanţatorul Universităţii Craiova şi-a propus şapte meciuri fără înfrângere, chiar dacă echipa urmează să dea piept cu granzii Capitalei, dar şi cu Poli Timişoara.

Victoriile cu Dacia Mioveni şi Gloria Bistriţa au refăcut moralul Universităţii, dar şi linia de clasament a juveţilor, care au scăpat de ruşinea ultimului loc. După meciul de la Bistriţa, antrenorul Daniel Mogoşanu a spus: „Aveam mare nevoie de această victorie. Este una importantă, obţinută după un joc în care am anticipat prestaţia bistriţenilor. Mă bucur pentru cele trei puncte, suntem pe drumul cel bun. Faptul că am jucat cu un om în minus i-a motivat mai mult pe jucătorii mei“. Ştiinţa l-a pierdut pe Mădălin Ciucă pentru meciul cu Universitatea Cluj, după ce căpitanul a fost eliminat în minutul 30 al meciului cu Gloria, dar asta nu l-a împiedicat pe Adrian Mititelu să radieze de optimism. „Am obţinut o victorie mare, jucătorii s-au dăruit, dar am avut şi şansă. Având în vedere ghinioanele întâmpinate până acum, am meritat să fim ocrotiţi de noroc. Este un succes care ne va propulsa în ierarhia Ligii I. Dacă până acum am fost agentul 007, de acum vom fi agenţii 777 consecutiv“, a declarat Mititelu, care, după şapte înfrângeri la rând, acum aşteaptă tot atâtea victorii consecutive.
Dacă prezicerile patronului se vor adeveri, atunci Universitatea Craiova se va mândri că a învins Dinamo şi Steaua, adversarii din etapa a 14-a (acasă), respectiv a 15-a (deplasare). Până atunci însă, juveţii trebuie să mai susţină trei partide cu adversari destul de incomozi, „U“ Cluj (acasă – etapa a 11-a), Oţelul (deplasare – etapa a 12-a) şi Poli Timişoara (acasă – etapa a 13-a). În ultimele două etape ale returului, alb-albaştrii vor întâlni Gloria Buzău (acasă) şi Ceahlăul (deplasare).

Bornescu, omul meciului

Pe site-ul oficial al Universităţii, Mircea Bornescu a fost votat cel mai bun jucător craiovean la meciul cu Gloria Bistriţa, primind 47% dintre voturi. Evoluţia lui Bornescu a fost umbrită însă de accidentarea lui Coroian, bistriţeanul alegându-se cu patru coste rupte după ce Mircea l-a lovit cu piciorul la o intervenţie la minge. „Nu am nici cea mai mică parte de vină în accidentarea lui Cristi Coroian, a fost ceva involuntar. Îmi pare rău pentru Cristi şi pentru tot ce s-a întâmplat, sper să se refacă repede“, a declarat Bornescu, acesta sunându-l ulterior pe Coroian la spital pentru a-şi cere scuze. Chiar dacă nu l-au acuzat pe Bornescu în presă, oficialii bistriţeni au făcut memoriu la FRF, în care îl incriminează pe arbitrul de centru Florin Marcu de faptul că nu a luat măsuri la faza în care Bornescu l-a accidentat grav pe Coroian. În plus, ardelenii au reclamat faptul că arbitrul nu le-a dat trei penaltiuri.

Napoli, aşteptat în Bănie

După meciul de la Bistriţa, finanţatorul Ştiinţei nu a vrut să comenteze revenirea italianului Nicolo Napoli în Bănie, mărind suspansul. „Vom vedea dacă Napoli va sosi ori nu la Craiova“, a spus Mititelu. Italianul anunţase că va veni astăzi la Craiova pentru a vorbi cu patronul Ştiinţei, dar şi pentru a vedea baza de antrenament, stadionul şi jucătorii, mărturisind că sunt şanse foarte mari să fie antrenorul Universităţii. La începutul acestei săptămâni, conform spuselor lui Mititelu, ar urma să fie numiţi şi înlocuitorii lui Cristescu şi Costeşin în staff-ul administrativ, după ce aceştia din urmă au demisionat la meciul cu FC Vaslui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII