Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Curteanu a plecat de la echipă
Fără să facă prea mult scandal, fundaşul de 24 de ani al Universităţii Craiova, Paul Curteanu, a decis să părăsească echipa, nemulţumit de faptul că nu i s-a oferit şansa de a juca măcar un minut în acest sezon. Asta, în condiţiile în care oficialii grupării din Bănie refuzaseră două oferte venite în vară pentru jucător, de la Pandurii şi CSM Vâlcea, pe motiv că este nevoie de el la echipă. Curteanu nu s-a mai prezentat la antrenamentele Ştiinţei, preferând să se ocupe mai mult de facultate. După ce anul trecut a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, jucătorul va susţine în această toamnă examenul de licenţă la Facultatea de Drept. Supărarea fundaşului craiovean ar fi legată şi de modul cum sunt văzuţi australienii la echipă, jucători care, indiferent de evoluţii, sunt titulari, deşi pe bancă există alternative. De altfel, de acest lucru s-au plâns mai mulţi componenţi ai Ştiinţei. Paul Curteanu i-a anunţat pe oficialii clubului din Bănie că va lua o pauză pentru a-şi termina facultatea şi că va reveni la echipă doar după ce i se vor da asigurări că va primi şansa de a-şi demonstra calităţile. În caz contrar, jucătorul intenţionează ca din iarnă să se despartă de Universitatea şi să-şi caute altă echipă. Fără Curteanu, Prepeliţă şi Baird, delegaţia craioveană a părăsit ieri-dimineaţă Bănia cu destinaţia Bistriţa, lotul oltean oprindu-se la Cluj, unde a şi efectuat un antrenament pe baza sportivă a celor de la CFR. Alb-albaştrii au înnoptat la hotelul Belvedere, iar în această după-amiază îşi vor continua drumul spre Bistriţa, echipa urmând să se cazeze la „Coroana de aur“, mâine având programat un antrenament în oraşul de adopţie al lui Jean Pădureanu.

Pârvu şi-a găsit liniştea la Bistriţa
Împrumutat pentru doi ani la Gloria Bistriţa, mijlocaşul oltean Lucian Pârvu nu va putea să-şi înfrunte vineri foştii coechipieri de la Universitatea Craiova. În momentul tranzacţiei, cele două cluburi s-au înţeles verbal ca jucătorul să nu fie folosit în confruntările directe. Pârvu regretă însă că nu va avea ocazia să joace împotriva Ştiinţei, pentru a demonstra că ar fi fost util în Bănie. „Aş fi preferat să joc, dar asta e situaţia. Chiar vroiam să le arăt că sunt un jucător valoros“, a spus „Căţelul“, care este încă supărat pe conducerea grupării oltene pentru că nu l-a lăsat să plece atunci când a avut o ofertă din străinătate. Lucian Pârvu a mai precizat că nu se aştepta să fie primit aşa de bine la Bistriţa, oraş unde spune că şi-a găsit liniştea. Acesta crede că Ştiinţa va depăşi perioada de criză. „Sunt convins că Universitatea îşi va reveni după victoria cu Dacia Mioveni şi va ieşi din pasa neagră în care a intrat. Mai trebuie însă rezolvate unele probleme interne“, a încheiat Pârvu.

Bornescu are un băiat
Portarul Universităţii Craiova, Mircea Bornescu, este tătic. Soţia sa, Elena Bornescu, a născut ieri-dimineaţă un băiat de 53 cm, care a cântărit 3,750 kg. Acesta se va numi Nicolas Tudor Gabriel Bornescu, iar venirea sa pe lume a fost cel mai minunat cadou primit de goal-keeper-ul Ştiinţei. Bornescu s-a declarat cel mai fericit om şi a anunţat că va juca cu gândul la el în meciul de la Bistriţa, programat vineri, urmând să-i dedice victoria în caz de reuşită. „Jose“, care a anunţat că nu vrea să se oprească doar la un copil, a absentat învoit în aceste zile de la antrenament, urmând să se alăture astăzi celorlalţi alb-albaştri. Bornescu este cel de-al doilea tătic din lotul Ştiinţei, după Luţu, care are o fetiţă.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version