17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzboi cu tunarii

Război cu tunarii

   Liga Campionilor

Steaua – Arsenal
Stadion „Steaua“, Bucureşti, astăzi, ora 21.45 (Pro TV).
Formaţii probabile:

Steaua: Zapata – P. Marin, Goian, Rada, Emeghara – Bădoi, Ov. Petre, Lovin, Nicoliţă – Dică, Iacob. Antrenor: Massimo Pedrazzini.
Arsenal: Almunia – Sagna, Toure, Senderos, Clichy – Hleb, Fabregas, Flamini, Diaby – Van Persie, Adebayor. Antrenor: Arsene Wenger.
Va arbitra: Terje Hauge (Norvegia).

După victoria cu Sevilla (3-0), Arsenal încearcă să obţină încă trei puncte în Ghencea. Steaua vizează primul succes din această ediţie a Ligii Campionilor, iar un eşec i-ar spulbera şansele de a trece de grupe.

Arsenal Londra va „debarca“ în această seară în Ghencea, unde porneşte ca favorită în întâlnirea cu Steaua, din Grupa H a Ligii Campionilor. Din 1997 şi până în prezent, Steaua a înfruntat de cinci ori echipe din Anglia în cupele europene, Arsenal fiind a şasea grupare din Albion care va intra pe stadionul vicecampioanei României din sezonul trecut. Precedentele meciuri disputate de britanici cu Steaua ar trebui să le dea de gândit „tunarilor“ conduşi de antrenorul Arsene Wenger.
La capitolul moral, englezii stau însă mai bine, pentru că formaţia condusă în prezent de Massimo Pedrazzini a avut un debut nefericit în actuala ediţie a Ligii Campionilor, pierzând cu 2-1 la Praga, în faţa Slaviei. În schimb, Arsenal a început cum nu se poate mai bine, administrând un categoric 3-0 formaţiei FC Sevilla, considerată favorita Grupei H.
Toate meciurile pe care le-a jucat până acum Steaua cu echipe din Anglia au fost programate în Cupa UEFA. Primul s-a jucat în sezonul 1997/1998, când Aston Villa a pierdut cu 2-1 la Bucureşti. Doi ani mai târziu, şi Wesr Ham s-a recunoscut învinsă în Ghencea, cu acelaşi scor. Următoarea victimă a fost în stagiunea 2003/2004 Southampton, „răpusă“ tot la limită, dar cu 1-0. A urmat remiza cu Liverpool (1-1), iar apoi, victoria cu Middlesbrough, în sezonul 2005/2006 (1-0), succes continuat cu un retur de coşmar, 2-4 în Anglia.

Arsenal a trecut de grupe în ultimii şapte ani

Englezii de la Arsenal sunt la a zecea participare consecutivă în grupele Ligii Campionilor, iar formaţia lui Arsene Wenger a reuşit să treacă de această fază a competiţiei în ultimii şapte ani. Mai mult, Arsenal s-a clasat pe primul loc în grupa din care a făcut parte în ultimii cinci ani. Un lucru bun pentru Steaua este faptul că, în sezonul trecut, rezultatele obţinute de „tunari“ în deplasările din Liga Campionilor au fost mai degrabă dezamăgitoare. Arsenal a câştigat un singur meci, primul din grupă, pe terenul lui Hamburg, apoi a pierdut la Moscova în faţa formaţiei ŢSKA şi a remizat la Porto. A urmat înfrângerea din optimi, 1-0 pe terenul lui PSV Eindhoven, rezultat pe care elevii lui Arsene Wenger nu au reuşit să-l întoarcă în retur, fiind eliminaţi.
Oricum, Arsenal este favorită în întâlnirea de la Bucureşti, Steaua nereuşind până acum să-şi adjudece decât două dintre cele 12 meciuri pe care le-a jucat pe teren propriu în faza grupelor Ligii Campionilor, aceste succese fiind obţinute în urmă cu mai bine de un deceniu, în partidele cu Glasgow Rangers şi Widzew Lodz, disputate în 1995 şi 1996.

Fără Rosicky şi Gallas, în Ghencea

Antrenorul formaţiei londoneze Arsene Wenger nu va conta cu siguranţă pe portarul Jens Lehmann şi pe jucătorii Tomas Rosicky şi William Gallas pentru meciul cu Steaua. Rosicky este accidentat la genunchi, Gallas acuză dureri în zona inghinală şi va lipsi cel mult zece zile, iar Lehmann este lovit la cot şi va mai sta o săptămână departe de gazon. Alex Song, accidentat la gambă, şi Aleksandr Hleb, şi el cu probleme de sănătate, sunt incerţi pentru disputa din Ghencea.
Steaua şi Arsenal Londra au în comun faptul că ambele au jucat în istoria lor o finală a celei mai importante competiţii europene intercluburi cu FC Barcelona. Bucureştenii s-au impus la penaltiuri în faţa catalanilor, în 1986, la Sevilla, în timp ce Arsenal a pierdut 20 de ani mai târziu în faţa lui Ronaldinho şi compania, la Paris (1-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII