22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProfesionalismul, secretul succesului

Profesionalismul, secretul succesului

Selecţionerul României a vorbit cu suporterii prin intermediul Gazetei de Sud, principalele subiecte abordate fiind meciul naţionalei cu Olanda şi situaţia de la Universitatea Craiova.

Victor Piţurcă despre…

…meciul cu Olanda

În prezent, România – Olanda este cel mai dificil meci pentru noi. Eu am încredere că vom câştiga, chiar dacă echipa adversă este mai valoroasă. Când joci cu Olanda, nu trebuie să greşeşti. Dacă vom fi la fel de bine organizaţi, cum s-a întâmplat la Rotterdam, va fi foarte greu să pierdem jocul. Ne dorim să câştigăm, pentru că nu aş vrea să depindem de meciul cu Bulgaria. Vom încerca să jucăm ofensiv, când intrăm în posesia mingii, şi foarte organizat când are adversarul mingea. Aşa am încercat tot timpul să ne impunem, desigur că trebuie să poţi să faci acest lucru. La Olanda vor lipsi Van Persie şi Sneijder, dar au rămas Van Nistelrooy, Robben, Van der Vaart, Babel şi Kuyt. Sunt jucători foarte periculoşi care pot decide meciul de unul singur. Dacă vom învinge, în proporţie de 90 la sută cred că am putea să ne declarăm calificaţi. Mai sunt totuşi trei jocuri, nouă puncte puse în joc…

…Mutu, Chivu şi ceilalţi tricolori

Din câte am înţeles, fără să vorbesc cu Mutu, antrenorul vrea să îl aibă proaspăt pentru partida de Cupa UEFA, el jucând foarte multe meciuri. Aşa că a preferat să îl odihnească. Am avut o discuţie cu Chivu chiar ieri (duminică – n.r.) şi         mi-a spus că antrenorul lui, Mancini, vrea să-l introducă în teren în meciul care urmează din Liga Campionilor. Dacă va juca şi va fi bine din punct de vedere medical, sigur că va fi convocat. Voi hotărî în această săptămână dacă îl voi convoca pe Dorinel Munteanu. Şi pentru el este foarte greu şi nu trebuie expus acum, la sfârşit de carieră. Sunt câţiva jucători care au evoluat constant la echipa naţională şi cam ei sunt baza – Mutu, Marica, Daniel Nicolae, care este într-o formă foarte bună acum. Pe Ogăraru l-am convocat din motive pur fotbalistice şi datorită problemelor de lot pe care le avem, dar şi pentru că a jucat în ultimul timp meci de meci la Ajax.

…revenirea naţionalei la Craiova

Mi-am dorit să joc acolo, însă strategia noastră, a conducerii tehnice, am făcut-o şi în funcţie de terenul din Constanţa. De aceea am hotărât să jucăm acolo. Va veni şi rândul Craiovei să găzduiască naţionala, însă sunt ceva probleme de organizare. Este vorba de infrastructură, nu sunt terenuri de antrenament, hoteluri la nivelul cerinţelor FIFA/UEFA.

…posibili convocaţi

Florin Costea deja a intrat în vizorul nostru, discutăm şi despre evoluţiile lui, însă are nevoie să ajungă la un anumit nivel fizic, apoi vom vedea. Trebuie să realizeze jocuri foarte bune. Iar până acum Craiova trage la retrogradare… L-am urmărit şi pe Dorel Stoica. A început să-şi intre în formă. Mi-a plăcut. Păcat că a lipsit de la echipă nefondat o perioadă de timp. Şi Andrei Ionescu este în vizor, mi-a plăcut de el încă de când a început să joace pe prima scenă şi chiar în Divizia B. Păcat că a avut acea perioadă în care nu a jucat. Au fost nişte neînţelegeri ce puteau fi rezolvate mai repede. Acum are nevoie de mult timp pentru a reveni la o formă bună. Andrei are însă calităţi fotbalistice foarte bune.

…situaţia de la Ştiinţa

Nu ştiu dacă mai putem spune că jucătorii Craiovei sunt atât de valoroşi, în urma evoluţiilor din ultimele opt-nouă jocuri. Eu, ca mulţi alţii, văd echipa din afară. Într-adevăr, jucătorii sunt talentaţi, însă este foarte important jocul şi eficienţa. Când ajungi într-o situaţie critică de acest gen nu mi se pare în regulă. Nu ştiu de ce s-a ajuns aici, pentru că am urmărit pregătirea, totul a decurs normal. Să admitem însă că poate este un accident şi că Universitatea îşi va reveni o dată cu victoria de ieri (duminică – n.r.) şi va începe să joace la un nivel corespunzător. Cert este că atacul suferă şi pentru asta sunt vinovaţi toţi jucătorii, nu numai atacanţii. Pentru viitor, lucrurile sunt clare: trebuie investiţii masive, făcute cu inteligenţă, de profesionişti adevăraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII