16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi-Luţu, lăudat de selecţioner

Hagi-Luţu, lăudat de selecţioner

Victor Piţurcă a anunţat în premieră că veteranul Craiovei ar putea fi convocat la echipa naţională dacă mai face câteva faze precum cea de la meciul cu Dacia Mioveni.

Opt înfrângeri consecutive şi Universitatea era KO. Ţinându-se de corzi, căuta o lovitură care să îi permită să respire, în încercarea de a se pune din nou pe picioare pentru a continua bătălia în Liga I. Şi lovitura a venit, e drept în faţa unui adversar care n-a jucat mai nimic duminică. Alcătuită din jucători nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale de multă vreme, Dacia Mioveni a fost un adversar facil pentru juveţi, aflaţi în căutare disperată de puncte. Puncte care aveau să intre în vistieria Ştiinţei, doar datorită unei execuţii de excepţie marca Luţu. La 32 de ani, Ionuţ Luţu a demonstrat că mai poate să ajute echipa, chiar dacă fizic nu stă foarte bine. „Piticul“ a răsturnat rucsacul cu amintiri, găsind acolo şi arma cu care i-a răpus pe argeşenii tandemului Neţoiu – Florin Marin. Totul pentru fericirea fanilor olteni şi a patronului Mititelu, care ar trebui să-i dea lui Luţu jumătate din prima pentru acest joc. „Hagi-Luţu“ a fost salvatorul Ştiinţei, omul care a produs scânteia de care alb-albaştrii aveau nevoie. Aceasta n-a venit de la indisciplinatul Baird, pe care l-am aşteptat în zadar să răbufnească, şi nici de la vedetele de milioane Prepeliţă, Tănasă, Wobay sau Dilevski, o parte dintre ele căzute între timp la datorie.

Victorie şi cu Gloria

Povestea a început astă-vară, când Luţu, rămas pe drumuri, fotbalistic vorbind, a fost cooptat mai mult de milă în lotul Ştiinţei, fiind plătit cu un salariu cu mult sub ceea ce se oferea altor jucători. „Ţin mult la el şi vreau să revină pe terenul de joc, dar revenirea sa depinde numai de el“, spunea finanţatorul Ştiinţei despre „Hagi“. Fotbalistul a fost trimis la echipa a doua să se antreneze, apoi a fost luat în cantonamentul din străinătate, unde a jucat destul de puţin. După aceea  s-a spus că Mititelu, sfătuit de anumiţi colaboratori, era gata să scape de el, intenţionând să-l împrumute la Vâlcea, echipă care căuta un coordonator de joc. Atunci, Luţu a răbufnit: „Ce Vâlcea? Rămân la Craiova şi aştept să mi se ofere o şansă!“ Şansă de care, duminică, „Piticul“ a profitat din plin, făcându-ne să visăm din nou, chiar dacă echipa n-a scăpat încă de grijile retrogradării. „Mă bucur că golul meu a reaprins flacăra Universităţii şi îi mulţumesc lui Adrian Mititelu că a avut încredere în mine. Am obţinut trei puncte importante, însă această victorie nu ar avea farmec dacă nu reuşim un rezultat bun şi etapa viitoare, cu Gloria Bistriţa“, a spus Luţu. Jucător pentru care s-ar deschide noi porţi, dacă ne gândim la spusele selecţionerului Victor Piţurcă, prezent, ieri, pe chatul GdS: „Dacă Luţu mai face trei-patru faze precum cea din meciul cu Dacia Mioveni ar putea fi convocat din nou la echipa naţională“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII