10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCET Govora vrea pe podium

CET Govora vrea pe podium

CET Govora este la cel de-al nouălea sezon în Divizia A, dar pentru prima dată are ca obiectiv clasarea în primele patru echipe din ţară, performanţa CET-ului fiind locul trei, în ediţia de campionat 2004-2005.

Conducerea vâlceană şi-a prezentat ieri noile achiziţii pentru acest sezon, prima jucătoare care a semnat pentru CET fiind Luiza Voinea, o coordonatoare de joc de 23 de ani, care a revenit la Râmnicu Vâlcea după trei ani, de la Rapid Bucureşti. Tot de la echipa bucureşteană, conducerea CET-ului a reuşit să o „smulgă“ şi pe Raluca Ungureanu, de 27 de ani, care este una dintre cele mai bune extreme din ţară, în sezonul precedent marcând pentru Rapid 206 puncte. Carmen Bagiu, de 25 de ani, componentă a lotului naţional de baschet, a fost cea de-a treia jucătoare care a semnat pe un sezon cu CET Govora. Carmen a jucat în ultimii ani pentru Olimpia Bucureşti, iar în ultima ediţie extrema de 1,86 a marcat 218 puncte. Ultima jucătoare înregimentată de CET în această vară a fost Florina Diaconu, cea mai bună marcatoare a Olimpiei Bucureşti în sezonul precedent, cu 251 de puncte în 23 de partide jucate. Florina Diaconu are 25 de ani şi joacă pe postul de coordonator.

Obiectiv îndrăzneţ, dar realizabil

Cele patru achiziţii ale CET-ului din această vară au trecut în contract şi obiectivul pe care trebuie să-l îndeplinească. „Faptul că am trecut în contract şi obiectivele echipei a fost un atu pentru noi. Toate cele patru jucătoare au întrebat întâi care ne este obiectivul şi apoi au semnat. Conducerea clubului crede că în acest an putem termina în primele patru echipe şi, de ce nu, avem şanse şi la o medalie“, a spus preşedintele Dorin Vlad.
Tot în contract sunt trecute şi primele de îndeplinire a obiectivului. Chiar dacă sunt ţinute secret, vicele George Pirnea a afirmat: „Locul patru este trecut ca obiectiv, dar nu se plăteşte. De la locul trei în sus va exista şi o compensaţie materială substanţială“.
Până la jocul din prima etapă, care va avea loc pe 20 octombrie, elevele soţilor Antoaneta şi Mihai Toma vor susţine două partide amicale în compania echipei Universitatea TCRE Cluj-Napoca. Ambele partide se vor disputa în sala „Traian“ din Râmnicu Vâlcea, primul, astăzi, de la ora 18.00, iar cel de-al doilea, mâine, de la 11.00.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS