21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie sau dezastru

Victorie sau dezastru

Universitatea – Dacia Mioveni
Stadion
„Ion Oblemenco“, duminică – ora 17.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Universitatea: Bornescu – Ciucă, Stoica, Mitchell – Dănănae, A. Ionescu, Gărgălie, Rose – Fl. Costea, Tănasă, Wobay. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Dacia: Stanca – Hapaină, Olteanu, Jula, Baicu – A. Neagoe, Balauru, Murgan, R. Neagoe – Vrăjitoarea, Cr. Bratu. Antrenor: Florin Marin.

Dacă nu câştigă partida de mâine cu Dacia Mioveni, Universitatea îşi diminuează considerabil şansele de a părăsi zona fierbinte a clasamentului.

Opt înfrângeri consecutive, 630 de minute fără gol marcat, timp în care au primit 11 goluri, ultimul loc în clasament cu trei puncte şi -9 la „adevăr“, acesta este bilanţul cu care alb-albaştrii se prezintă mâine în faţa Daciei Mioveni. Echipă care nu stă nici ea prea bine, locul 15 cu şase puncte şi -6 la „adevăr“, şi care vine în Bănie cu gândul de a profita de criza prin care trece Universitatea. Patronată de Neţoiu şi condusă de pe bancă de Florin Marin, un cuplu deloc iubit în Bănie, formaţia argeşeană poate da o lovitură decisivă Ştiinţei, meciul fiind considerat de şase puncte.
Craiovenii au tot vorbit în ultimele etape de redresare, dar aceasta nu a mai venit, jocul echipei alternând între modest şi penibil. Fără vlagă, fără ambiţie, jucătorii pregătiţi acum de Mogoşanu nu au altă alternativă decât victoria. Un nou eşec pe teren propriu, în faţa unei contracandidate la retrogradare, ar fi echivalent cu un dezastru. Rămâne de văzut dacă măcar acum, în al 12-lea ceas, fotbaliştii Universităţii se vor trezi la realitate sau vor afişa aceeaşi indolenţă. Mogoşanu nu-l va putea folosi pe Prepeliţă, accidentat, în timp ce Andrei Ionescu este incert după ce a suferit o întindere în meciul de joi cu Pandurii. După prestaţia de la Târgu Jiu, şi nu numai, Baird ar trebui să mai lustruiască şi banca de rezerve, dar nu ar fi exclus să apară unele directive, iar australianul să prindă din nou un loc de titular.

„Flocea“ vrea să dea lovitura

Antrenorul oaspeţilor de mâine, Florin Marin, este un nume cunoscut de olteni, după ce a fost tehnicianul Ştiinţei în sezonul 2001-2002, când patron era Gigi Neţoiu, tandem hulit de majoritatea suporterilor. Antipatia a fost însă reciprocă, iar „Flocea“ revine acum în Bănie cu gândul să dea lovitura. Marin a precizat ieri că vrea să speculeze criza prin care trece Universitatea şi să obţină cel puţin un punct la Craiova. „Ne aşteaptă un meci greu, cu o echipă cu istorie şi tradiţie, care traversează o perioadă nefastă. Universitatea are o echipă bună şi, pentru că are acelaşi obiectiv ca şi noi, luptă pentru evitarea retrogradării. Este un meci de şase puncte. Vom încerca să profităm de atmosfera tensionată de la Craiova şi să ne întoarcem cu trei puncte din această deplasare. Totuşi, şi un egal ar fi bun în faţa unei formaţii rănite în orgoliu. Nu am trecut printr-o situaţie asemănătoare, cu atâtea înfrângeri, dar ştiu că e greu să gestionezi o criză aşa complexă, pentru că e foarte greu să-i motivezi pe jucători“, a afirmat „Flocea“. Din lotul Daciei Mioveni fac parte şi cinci jucători care au îmbrăcat tricoul Universităţii, Vrăjitoarea, Murgan, Daouda, Cr. Bratu şi C. Dobre, ultimul neputând evolua mâine, fiind suspendat.

Oltenii, la psiholog

Pentru a-i ajuta pe jucători să depăşească perioada de criză, finanţatorul Universităţii Craiova a apelat la doi psihologi, aceştia fiind prezenţi ieri în cantonamentul echipei din Lunca Jiului. Cei doi specialişti i-au supus la mai multe teste pe componenţii lotului, pentru a încerca să descopere dacă motivul pentru care Ştiinţa nu reuşeşte să câştige este cauzat de un blocaj psihic. Oltenii vor avea parte şi astăzi de acelaşi tratament, psihologii urmând să poarte o nouă serie de discuţii cu fotbaliştii. Cel mai bun test pentru a vedea dacă, într-adevăr, alb-albaştrilor le-au fost folositoare şedinţele cu psihologii, va fi meciul de mâine cu Dacia Mioveni, pe care trebuie să-l câştige cu orice preţ. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII