11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie vrea centura europeană

Tănasie vrea centura europeană

Pugilistul craiovean luptă diseară, la Valencia, pentru titlul de campion european al categoriei cocoş, în compania spaniolului Karim Quibir Lopez, în direct la Sport.ro.

După Mihai Leu, Leonard Doroftei şi Lucian Bute, craioveanul Sorin Tănasie (27 de ani) bate la porţile afirmării în boxul profesionist. „Pantera“ va disputa diseară, la Valencia (Spania), cel mai important meci din carieră, miza fiind centura europeană la categoria cocoş (53,525 kg). Adversarul pugilistului oltean este spaniolul Karim Quibir Lopez (31 de ani), un boxer experimentat, cu 31 de victorii la profesionism, dintre care 21 prin KO. Nici Tănasie nu stă rău la capitolul palmares: are 14 meciuri, dintre care 13 victorii şi o remiză. Sportivul pregătit de Vasile Fîntînă a mai cunoscut gloria, dar la amatori, când a cucerit titlul mondial la juniori (1998) şi medalia de bronz la Campionatul European (2002). Acum vrea să revină în Bănie cu titlul european la profesionişti şi este foarte încrezător că îl va bate pe spaniol, chiar la el acasă. „Este un boxer al cărui stil îmi convine. Este solid, are lovituri puternice, dar e lent. Are stilul lui Ghiompirică. Nu îmi este frică de meci, nici de adversar. Vreau să câştig centura ca să fac românii fericiţi!“, a spus Sorin. Antrenorul Vasile Fîntînă a vorbit despre atuurile elevului său: „Sorin este mai inteligent decât adversarul său şi la viteză este net superior. Spaniolul trebuie dat în permanenţă pe spate să nu se poată aşeza pe picioare. Quibir loveşte mult la stomac şi este un bun încasator. Îşi revine repede din pumni“. Meciul se va întinde pe durata a 14 reprize.

Aşteaptă susţinerea românilor din Spania

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, fostul campion Leonard Doroftei, dar şi managerul Fănel Trandafir mizează pe victoria lui Tănasie. Chiar dacă gala nu are loc în România, „Pantera“ mizează pe susţinerea prietenilor săi care lucrează în Spania. În afară de meciul Sorin Tănasie – Karim Quibir Lopez, care ţine capul de afiş, în ring vor mai urca diseară alţi cinci români: craioveanul Cosmin Pîrvu, Corina Cîrlescu, Viorel Simion, Lucian Bot şi Eugen Stan. Aseară a fost programat cântarul oficial. Gala de la Valencia, organizată de Federaţia Română de Box, va fi transmisă în direct pe Sport.ro, cu începere de la ora 21.30, sub denumirea „Noaptea Campionilor – Atacul Panterei“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS