24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFerrari vrea totul

Ferrari vrea totul

După ce a obţinut titlul la constructori, în urma sancţionării echipei McLaren-Mercedes, scuderia „Căluţului cabrat“ a anunţat că îşi va concentra toate eforturile pentru a obţine şi titlul mondial la piloţi.

Marele Premiu al Japoniei, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, se va desfăşura duminică, 30 septembrie, pe circuitul de la Fuji, care va înlocui, începând cu acest sezon, tradiţionalul circuit de la Suzuka. În cursa de la Fuji, piloţii vor avea de parcurs 305,721 kilometri, împărţiţi în 67 de tururi de pistă a câte 4,563 kilometri. În sezonul trecut, Marele Premiu al Japoniei a fost câştigat de campionul mondial en-titre, Fernando Alonso (Renault), acesta fiind urmat, în ordine, de Felipe Massa (Ferrari), Giancarlo Fisichella (Renault), Jenson Button (Honda), Kimmi Raikkonen (McLaren) şi Jarno Trulli (Toyota).

Raikkonen are de recuperat 13 puncte

În urma scandalului de spionaj, echipa McLaren-Mercedes a fost sancţionată de Consiliul Mondial al FIA cu retragerea tuturor punctelor obţinute în acest sezon. De asemenea, McLaren nu va primi nici un punct până la finalul campionatului şi va trebui să plătească o amendă record de 100 de milioane de dolari. Consiliul Mondial al FIA a decis în schimb să nu impună sancţiuni împotriva piloţilor Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, care ocupă primele două locuri în clasamentul piloţilor, astfel că aceştia îşi păstrează punctele obţinute şi rămân în lupta pentru câştigarea titlului mondial.
După ce McLaren-Mercedes a decis să nu facă apel la decizia FIA, scuderia Ferrari, care a câştigat al 15-lea titlu mondial la constructori din istorie, a anunţat că îşi va concentra toate eforturile pentru a obţine şi titlul mondial la piloţi.
„Scuderia Ferrari a câştigat Campionatul Mondial la constructori în 2007, al 15-lea titlu din istorie, al şaptelea în cursul ultimilor nouă ani. Ferrari va depune acum toate eforturile în ultimele trei curse ale sezonului pentru a câştiga şi titlul mondial la piloţi“, se arată într-un comunicat al echipei de la Maranello.
Ferrari a devenit noua campioană mondială la constructori, după ce piloţii Kimi Raikkonen şi Felipe Massa au ocupat, în ordine, primele două locuri în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, a 14-a etapă a „Marelui Circ“, şi a acumulat 161 de puncte în clasament. Ferrari nu mai poate fi ajunsă de echipa BMW-Sauber, care are 90 de puncte. În clasamentul piloţilor, cu trei etape înainte de finalul sezonului, finlandezul Kimi Raikkonen are cu 13 puncte mai puţin decât liderul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), în timp ce brazilianul Felipe Massa se află la 20 de puncte de britanic.

Hamilton nu se teme se nimeni

Pilotul britanic al echipei McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, a declarat că nu este îngrijorat de faptul că avantajul său în clasamentul piloţilor este din ce în ce mai mic, pentru că nu se teme nici de echipa Ferrari şi nici de coechipierul său, spaniolul Fernando Alonso.
„Nu mă tem de piloţii de la Ferrari şi nici de Alonso. Nu mă tem de nimeni. Sunt optimist. Ştiu că este dificil de crezut, dar încă sunt liderul campionatului“, a spus pilotul britanic. Hamilton consideră că următoarea etapă a Campionatului Mondial de F1, din Japonia, este crucială în lupta pentru titlul mondial, mai ales că Alonso cunoaşte foarte bine ultimele două circuite din campionat, China şi Brazilia, unde a câştigat cele două titluri mondiale.
Să notăm că, în conformitate cu presa britanică, Fernando Alonso a oferit câte 650 de lire sterline mecanicilor de la McLaren-Mercedes, pentru fiecare cursă în care îl învinge pe coechipierul său, Lewis Hamilton, însă aceştia nu au acceptat. Se pare că patronul Ron Dennis a fost cel care a blocat această iniţiativă a lui Alonso.

Campionatul Mondial de Formula 1

Clasament general la piloţi: 1. L. Hamilton (McLaren-Mercedes) 97 de puncte; 2. F. Alonso (McLaren-Mercedes) 95; 3. K. Raikkonen (Ferrari) 84; 4. F. Massa (Ferrari) 77; 5. N. Heidfeld (BMW – Sauber) 56; 6. R. Kubica (BMW – Sauber) 33; 7. H. Kovalainen (Renault) 22; 8. G. Fisichella (Renault) 17; 9. N. Rosberg (Williams Toyota) 15; 10. A. Wurz (Williams Toyota) 13; 11. M. Webber (Red Bull Racing) 10; 12. D. Coulthard (Red Bull Racing) 8; 13. J.Trulli (Toyota) 7; 14. R. Schumacher (Toyota) 5.
Clasament constructori: 1. Ferrari 161 de puncte; 2. BMW-Sauber 90; 3. Renault 39; 4. Williams-Toyota 28; 5. Red Bull 18; 6. Toyota 12; 7. Super-Aguri 4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS