16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpre Europa, pe la Târgu Jiu

Spre Europa, pe la Târgu Jiu

Pandurii – „U“ Craiova
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 16.15 (Antena 1).
Formaţii probabile:
Pandurii: Dossey – Popete, Rus, Rusu, Djapka – M. Voicu, Vătavu, Fl. Stângă, Orac – L. Mihai, Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Universitatea: Bornescu – Ciucă, D. Stoica, Mitchell – Dănănae, Gărgălie, A. Ionescu, Rose – Fl. Costea, Tănasă, Baird. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Vor arbitra: C. Balaj – Z. Szekely, M. Nagy.
Observator: A. Huzu.

Finanţatorul Ştiinţei a anunţat că alb-albaştrii vor victoria pentru a-şi reface moralul, dar şi pentru a încerca să prindă un loc de cupele europene la finalul sezonului.

Pandurii şi Universitatea Craiova se întâlnesc astăzi într-un meci decisiv pentru accederea în fazele superioare ale Cupei României. O partidă a orgoliilor care vor răbufni cu siguranţă pe teren, după ce în preambulul acestei dispute părţile s-au şicanat puţin, dar din motive organizatorice. După victoria cu 2-0 în campionat, gorjenii pornesc cu un avantaj moral, însă ştiu că dorinţa de revanşă a trupei pregătite în prezent de Daniel Mogoşanu le poate anula acest mic atu. Nu trebuie uitat, totuşi, că Pandurii a fost surpriza ediţiei trecute a cupei, reuşind să ajungă până în semifinalele întrecerii, eliminând, printre altele, pe Dinamo.

Calificare şi descătuşare

Chiar dacă Universitatea Craiova se află pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, patronul Adrian Mititelu a anunţat că nu a abandonat ideea de a juca în cupele europene în ediţia viitoare. „Ne punem mare nădejde în Cupa României, competiţie în care eu cred că putem face o figură frumoasă şi care ne poate împlini acea dorinţă pusă la începutul sezonului, prinderea unui loc de cupă europeană. De aceea tratăm cu toată seriozitatea meciul cu Pandurii Târgu Jiu. În plus, o victorie ne-ar descătuşa, ne-ar reface moralul pentru celelalte partide din campionat“, a spus Mititelu. La Universitatea nu va putea evolua Prepeliţă, din cauza unei entorse la gleznă.

Piţurcă jr. vrea să bage Ştiinţa în ceaţă

Alexandru Piţurcă şi Daniel Orac, ambii foşti componenţi ai Universităţii, cred că actuala lor echipă, Pandurii, porneşte cu prima şansă în derbiul Olteniei din şaisprezecimile Cupei României. „Este un meci care pe care, dar eu zic că noi avem prima şansă jucând acasă şi sperăm să câştigăm“, a spus Piţurcă jr. Fiul selecţionerului speră ca „pandurii“ să-şi refacă moralul după insuccesele cu Ceahlăul şi Farul. „Craiova este o echipă demoralizată. Trece printr-o perioadă foarte grea, dar sperăm să-i băgăm mai rău în ceaţă. O victorie ar conta pentru noi după cele două înfrângeri consecutive din campionat. Este foarte important când reuşim să câştigăm pentru că numai victoriile aduc bucurii. Pentru noi, orice meci este important şi nu contează că e în cupă sau campionat, ne concentrăm la fel să câştigăm“, a adăugat Piţurcă jr.

Orac crede că şansele sunt egale

Deşi „pandurii“ sunt favoriţi prin prisma clasamentului, Orac este ceva mai rezervat: „După rezultate şi poziţia în clasament, echipa Pandurii e favorită. Dar cred că şansele sunt egale“. În plus, Daniel Orac afirmă că Universitatea este mai iubită la Târgu Jiu. „Vor avea şi ei suporteri mulţi aici pentru că, indiferent dacă vin sau nu de la Craiova, oamenii din Târgu Jiu ţin mai mult cu Ştiinţa decât cu Pandurii. Am această părere de când am venit aici şi am păstrat-o şi după meciul din campionat, când am învins Craiova. Nu cred că se va schimba ceva curând din acest punct de vedere. Pe undeva este normal să fie astfel, aşa a fost tradiţia aici, ca lumea să meargă la meci la Craiova pentru că a fost mulţi ani în Divizia A şi a avut performanţe. Lumea a iubit Universitatea cea veche. Trebuie să avem rezultate bune pentru a începe spectatorii să ne iubească pe noi mai mult decât pe ei“, a punctat Orac.

UTA, Vaslui şi Bistriţa, eliminate

În partidele disputate în şaisprezecimile de finală ale Cupei României s-au înregistrat rezultatele: Jiul Petroşani – Farul Constanţa 3-2, FC Drobeta Turnu Severin – Ceahlăul Piatra Neamţ 1-3, Prefab Modelu – Poli Timişoara 0-3, FC Săcele – CFR Cluj 0-3, FC Braşov – Gloria Bistriţa 1-0, Concordia Chiajna – Oţelul Galaţi 0-6, Mureşul Deva – Poli Iaşi 2-3, ACU Arad – Dacia Mioveni 0-2, Tricolorul Breaza – Gloria Buzău 0-1, FC Baia Mare – Unirea Urziceni 1-4, Sănătatea Cluj – UTA Arad 1-0, „U“ Cluj – FC Vaslui 3-0. Meciul FCM Bacău – Steaua s-a jucat aseară, după închiderea ediţiei. Astăzi, în afara confruntării de la Târgu Jiu, mai sunt programate partidele FCM II Bacău – Rapid şi Progresul Bucureşti – Dinamo. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII