10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSergiu Radu şi Vlad Munteanu

Sergiu Radu şi Vlad Munteanu

Românii lui Wolfsburg, Vlad Munteanu şi Sergiu Radu, cu greu îşi mai găsesc un loc printre titularii echipei antrenate de Felix Magath.

Criza de formă pe care o traversează cei doi români de la VfL Wolfsburg, Sergiu Radu şi Vlad Munteanu, supranumiţi „gemenii golului“, după prestaţia de excepţie din sezonul trecut, tinde să se accentueze. Titulari incontestabili în sezonul trecut la Cottbus şi de regulă cei mai buni de pe teren după fiecare meci al lui Energie, Radu şi Munteanu nu-şi mai regăsesc forma de altădată. În etapa a şaptea a Bundesligii, Wolfsburg a întâlnit pe teren propriu pe Werder Bremen, iar în unsprezecele de start al gazdelor, la fel ca în runda trecută, nu s-a găsit nici unul dintre ei. Partida de pe „Volkswagen Arena“ s-a încheiat la egalitate, 1-1. După o primă repriză fără goluri, oaspeţii au deschis scorul prin cel mai în formă jucător al lor, brazilianul Diego, care a punctat în minutul 48. Compatriotul acestuia de la Wolfsburg, Josue, a egalat în minutul 66.
Cu cinci minute înainte de finalul întâlnirii, antrenorul Felix Magath l-a introdus pe teren pe Vlad Munteanu, în locul atacantului Marcelinho. Fostul dinamovist a jucat doar în patru din meciurile disputate în acest campionat şi a fost titular o singură dată. În schimb, Radu şi-a trecut în cont cinci meciuri, având şi două goluri înscrise în primele două etape. Cu opt puncte, Wolfsburg, ocupa locul al 11-lea în clasament înaintea disputării celorlalte meciuri ale etapei, programate aseară, după închiderea ediţiei.

Tararache, învins de Schalke

Performerele etapei a şaptea a campionatului Germaniei au fost Schalke 04, Hamburger SV şi Hansa Rostock, care s-au impus în deplasare. Schalke a câştigat cu scorul de 2-0 întâlnirea disputată pe terenul nou-promovatei MSV Duisburg, la care sunt legitimaţi şi românii Mihai Tararache şi Iulian Filipescu. Golurile oaspeţilor au fost înscrise de Altintop (3) şi Kuranyi (’75). Dintre cei doi români, antrenorul gazdelor, Heiko Scholz, l-a folosit doar pe Tararache, care a jucat pe postul de mijlocaş la închidere şi a rămas în teren pe toată durata celor 90 de minute. Acesta a fost al şaselea meci pe care fostul internaţional de tineret l-a bifat în actuala ediţie a Bundesligii. Duisburg ocupă locul al 15-lea în clasament, cu şase puncte.
Derbiul acestei etape, disputat pe „Westfalenstadion“ între două formaţii de tradiţie ale fotbalului german, Borussia Dortmund şi Hamburger SV, s-a încheiat cu victoria categorică a oaspeţilor, care s-au impus cu 3-0. Guerrero (‘7), Van der Vaart (’42) şi Olic (’65) au marcat golurile grupării din nordul Germaniei. De la gazde, Kringe a fost eliminat în minutul 51. Hamburger a urcat pe locul al treilea, având 13 puncte, în timp ce Borussia se clasează a noua, cu nouă puncte.
Hansa Rostock a pus capăt parcursului bun al Herthei Berlin, echipă aflată pe locul al doilea înaintea acestei etape, impunându-se cu scorul de 3-1 chiar în capitala Germaniei. Gazdele au deschis scorul prin Pantelic în minutul 2, dar au fost egalate până la pauză, pentru Hansa punctând Rahn (’41). În repriza a doua, formaţia din Rostock a mai marcat prin Hahnge (’54) şi Dorn (’74). Berlinezii au rămas cu 12 puncte şi au coborât pe locul al patrulea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS