10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculae a bătut-o pe Marseille

Niculae a bătut-o pe Marseille

La un pas de o revenire în România în vara acestui an, din cauza neadaptării în Franţa, Daniel Niculae a dat semne că se simte din ce în ce mai bine în Ligue 1, marcând două goluri în meciul Auxerre – Marseille (2-0).

Intrat în anonimat o dată cu transferul în Franţa, la Auxerre, Daniel Niculae (foto) s-a trezit din amorţeală şi a învins-o de unul singur pe Marseille. „Nico“ a reuşit să marcheze ambele goluri ale echipei antrenate de Jean Fernandes în partida cu Olympique, încheiată cu scorul de 2-0, în etapa a 9-a a campionatului Franţei. Niculae a deschis scorul în minutul 20, la o lovitură de colţ, şi a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 25, când a şutat puternic cu piciorul drept din interiorul careului. Românul a rămas pe teren până în minutul 79, când a fost schimbat cu mijlocaşul Chafni. Cu cele două reuşite din meciul cu Marseille, Niculae a ajuns la „cota“ 3 în această ediţie a campionatului, din care au mai rămas de jucat 29 de etape. În toată stagiunea trecută, „Nico“ a reuşit doar patru goluri. Pentru evoluţia din partida cu Olympique, fostul rapidist a fost notat cu 7 de cotidianul L’Equipe, acelaşi punctaj primindu-l portarul Sorin şi fundaşul Traore. Celălalt român de la Auxerre, fundaşul Gabriel Tamaş, a fost la rândul lui titular şi a rămas în teren 90 de minute, evoluţia sa fiind apreciată cu 6,5 de L’Equipe. După succesul din etapa a noua, Auxerre ocupă locul al 15-lea în clasament, cu nouă puncte.

 

Nancy uimeşte

 

Surpriza acestui început de campionat, Nancy, şi-a continuat seria rezultatelor pozitive, învingând pe teren propriu cu scorul de 2-0 pe Lorient. Ambele goluri ale grupării de pe „Marcel-Picot“ au fost marcate de mijlocaşul marocan Youssouf Hadji, în minutele 80 şi 85. Nancy şi-a consolidat poziţia de lideră în clasament, în condiţiile în care are şi un meci mai puţin disputat. La fel de bun este şi parcursul fostei echipe a lui Florin Bratu, Valenciennes, care ajunsese, înaintea disputării partidelor care au fost programate aseară, pe poziţia a doua în clasament, graţie victoriei cu 1-0 obţinute în întâlnirea de pe teren propriu cu AS Moncao (Audel ’11). Într-un alt meci, una dintre echipele cele mai iubite din Franţa, Saint-Etienne, a fost făcută KO la Nice, pierzând cu 3-0 întâlnirea cu formaţia pregătită de Frederic Antonetti. Kone (‘7, ’16) şi Hellebuyck (’82) au fost cei care au marcat golurile gazdelor. Cu 11 puncte, Saint-Etienne se clasează acum pe un modest loc 12.

Sub comanda lui Jean Pierre Papin, Lens a izbutit să scoată un rezultat de egalitate din deplasarea de la Toulouse. Bergougnoux a marcat pentru gazde în minutul 23, iar Olivier Monterrubio a făcut ca scorul se devină 1-1 în minutul 36, acelaşi rezultat înregistrându-se şi la final. Mangane, de la oaspeţi, a fost eliminat în minutul 68. Punctul obţinut la Toulouse nu o ajută însă foarte mult pe Lens, care continuă să ocupe locul al 17-lea, cu doar 6 puncte.

Ligue 1, etapa a 9-a

Rezultate: Auxerre – Marseille 2-0; Caen – Metz 1-2; Nancy – Lorient 2-0; Strasbourg – Le Mans 0-1, Toulouse – Lens 1-1; Valenciennes – Monaco 1-0; Nice – Saint Etienne 3-0. Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat meciurile: Lyon – Lille; Paris SG – Bordeaux şi Rennes – Sochaux.

Clasament: 1. Nancy 19 puncte; 2. Valenciennes 17; 3. Le Mans 16; 4. Lyon 15; 5. Bordeaux 15; 6. Rennes 15; 7. Nice 14; 8. Monaco 13; 9. Strasbourg 12; 10. Lorient 12; 11. Paris SG 11; 12. Saint Etienne 11; 13. Toulouse 11; 14. Lille 9; 15.Auxerre 9; 16. Marseille 7; 17. Lens 6; 18. Metz 5; 19. Caen 4; 20. Sochaux 4.

Etapa viitoare: Bordeaux – Lyon; Le Mans – Nice; Lens – Auxerre; Lille – Valenciennes; Lorient – Caen; Metz – Strasbourg; Monaco – Nancy; Paris SG – Rennes; Saint Etienne – Marseille; Sochaux – Toulouse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU