Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Futsal, Liga I, etapa a II-a. Meci uşor pentru FC Craiova
FC Craiova va juca mâine tot acasă, în compania formaţiei United Galaţi, în cadrul rundei a doua din prima ligă de futsal. Partida din Sala Sporturilor va începe la ora 15.00, iar craiovenii antrenaţi de Marius Pîrciu pornesc favoriţi. În urma rezultatelor din prima rundă, FC Craiova ocupă locul doi, fiind depăşită la golaveraj doar de campioana CIP Deva. Programul acestei etape mai cuprinde meciurile: City’s Târgu Mureş – Futsal Municipal Reşiţa, Futsal Municipal Constanţa – Poli Timişoara, CIP Deva – Futsal Municipal Miercurea Ciuc, Moldocor Piatra Neamţ – Quasar Deva, ACS Odorheiu Secuiesc – Clujana Cluj.

Handbal (f), Supercupa Europei. Începe balul
După ce a cucerit Cupa Cupelor, după o finală încinsă contra norvegienelor de la Byassen, Oltchim Râmnicu Vâlcea este aproape de a bifa cel de-al doilea trofeu european consecutiv. Astăzi şi mâine, în Sala Sporturilor „Traian“ din Râmnicu Vâlcea, „galacticele“ antrenate de Gheorghe Tadici vor evolua în Supercupa Europei, competiţie de tradiţie la care an de an participă câştigătoarea Ligii Campionilor, a Cupei Cupelor, a Cupei EHF, plus o invitată a Federaţiei Europene de Handbal. Chimistele vor debuta astăzi, la ora 19.00, contra rusoaicelor de la Lada Togliatti, în faţa cărora pierduseră acum cinci ani Cupa Cupelor, iar mâine vor disputa finala mare fie cu Slagelse, din Danemarca, fie cu Zvezda Zvenigorod, din Rusia, în cazul în care vor obţine victoria. Iată programul complet al meciurilor: astăzi: Slagelse – Zvezda Zvenigorod (ora 16.30), Oltchim – Lada Togliatti (ora 19.00); mâine: finala mică (pentru locurile 3-4; ora 16.30), finala mare (ora 19.00).

Handbal (m), Liga Naţională. Remaniere la Energia
După cel de-al doilea eşec consecutiv al sezonului, antrenorul Sorin Toacsen a izbucnit în lacrimi. Energia Pandurii fusese învinsă, scor 33-26, de Ştiinţa Bacău chiar în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, jocul evidenţiind, încă o dată, lipsa de valoare a lotului grupării gorjene. „Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. Ne mai trebuie doi jucători cu experienţă. Nu este nici o criză. Dacă nu câştigăm următoarele două jocuri atunci vom fi în criză“, a concluzionat tehnicianul Sorin Toacsen. „Cu atitudinea unor jucători suntem pierduţi. Cum campionatul va fi întrerupt, aveam de gând să-i lăsăm să meargă acasă, dar nu-i mai lăsăm. Probabil că îi trimitem la săpat de şanţuri la primărie sau să planteze flori, pentru că degeaba facem handbal şi ne antrenăm că ei nu pun nimic în practică“, a spus preşedintele gorjenilor, Gore Popescu, consternat de atitudinea jucătorilor din teren. Laurenţiu Ciurel, directorul CE Rovinari, cel mai important finanţator al echipei, a cerut conducerii executive să-i prezinte o listă cu antrenori şi jucători care pot fi aduşi la Târgu Jiu în cel mai scurt timp. „Nu-i bine ce se întâmplă la echipă. O să mai apară un antrenor secund şi jucători noi. Până la sfârşitul anului se pot aduce jucători“, a spus Ciurel.

Handbal, Divizia A. DWAR vrea puncte de la Timişoara
Dintre cele două formaţii craiovene din Divizia A feminină de handbal, doar DWAR va juca în runda a doua. Fetele pregătite de Constantin Tosum vor evolua astăzi în deplasare în compania formaţiei Universitatea Timişoara. Handbalistele de la DWAR au un moral foarte bun după ce în prima rundă au obţinut o remiză cu concitadinele de la SCM şi speră să revină neînvinse din Banat. În această etapă se mai dispută două jocuri: CS KZN Slatina – Transilvania Târgu Mureş, Mureşul Târgu Mureş – Universitatea Reşiţa. Echipele SCM Craiova şi Milostars Drobeta Turnu Severin vor sta. În Divizia A masculină, CS Universitatea Craiova, antrenată de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, se va deplasa la Braşov, urmând să întâlnească mâine echipa locală CSM.

Volei, Divizia A2. Echipele craiovene debutează acasă
Sala Sporturilor din Craiova găzduieşte astăzi două partide de volei din prima rundă a Diviziei A2. În primul joc, care începe la ora 11.00, voleibalistele de la SCM Universitatea Craiova, pregătite de Adrian Cotoranu şi Puşa Dina, vor înfrunta CSU Piteşti. De la 12.30 este programat meciul de la masculin, între SCM Craiova, formaţie antrenată de Dan Pascu, şi Universitatea Timişoara. Preşedintele SCM Craiova, Nicu Stoian, a spus ieri că ambele echipe ale clubului oltean au ca obiectiv clasarea pe locurile unu – doi în serie, care să le permită accederea la turneele semifinale. „La masculin am pornit de la zero şi am realizat multe lucruri într-o perioadă relativ scurtă. Am format echipa bazându-ne mai mult pe jucători autohtoni, din generaţia care a terminat anul acesta la «Nicolae Titulescu», patru jucători mai experimentaţi, foşti vicecampioni naţionali de juniori, şi câţiva voleibalişti din judeţele limitrofe. La feminin lotul a fost întărit prin venirea a patru jucătoare“, a explicat Nicu Stoian.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version