10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Nimic la Praga

Slavia Praga – Steaua 2-1 (1-1)
Stadion:
„Evzeda Rosickeho“, Praga
Spectatori: 15.700
Au marcat: Senkerik ’13, Belaid ’63/Goian ’33
Slavia Praga: Vaniak – Krajcik, Sucky, Brabec (Janda ’42), Drizdal – Latka (Hubacek ’46), Tavares, Belaid (Volesak ’81), Pudil – Vlcek, Senkerik. Antrenor: Karel Jarolim.
Steaua: Zapata – Bădoi, D. Goian, Rada, P. Marin – Lovin (Surdu ’62), Ov. Petre – Nicoliţă, Dică, Cristocea (Croitoru ’54) – V. Iacob (Badea ’71). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Cartonaşe galbene: Volasek ’90/Goian ’13, Lovin ’27, Croitoru ’88
Arbitru: Olegario Benquerenca (Portugalia)

Primul meci al Stelei în actuala ediţie a Ligii Campionilor s-a soldat cu un eşec, antrenorul Hagi prezentându-şi demisia la final. 

Reprezentanta României în Liga Campionilor a debutat cu stângul în faza grupelor, fiind învinsă cu scorul de 2-1 la Praga, de Slavia. Elevii lui Gheorghe Hagi au făcut o primă repriză destul de bună, dar în a doua parte au evoluat haotic, fiind depăşiţi clar de cehi, care nu au arătat nici ei că ştiu foarte mult fotbal. Concluzia este că Slavia era o echipă de bătut.
Formaţia lui Gică Hagi a fost condusă încă din minutul 13, când a punctat Senkerik, dar a egalat 20 de minute mai târziu, prin reuşita lui Goian. Golul victoriei gazdelor a fost marcat în partea secundă, de Belaid (’63).
În primele zece minute ale întâlnirii, Steaua a avut o posesie superioară şi, la un corner, a avut şi şansa de a deschide scorul, prin Rada, care a reluat cu capul la un metru pe lângă poartă. În minutul 13, Vlcek a scăpat din marcajul lui Petre Marin, a şutat puternic, Zapata a respins, iar Senkerik a deschis scorul, reluând din şapte metri în plasă.
A fost un gol care a venit oarecum împotriva cursului jocului, cehii neajungând până atunci la poarta bucureştenilor. Steaua a reacţionat imediat şi a încercat să pună în pericol poarta lui Vaniak, dar, cu Dică absent din joc şi cu doi mijlocaşi defensivi la construcţie, Ovidiu Petre şi Florin Lovin, a adus destul de greu mingi utile către atacanţi. Cel care a reuşit să marcheze a fost, până la urmă, fundaşul-golgheter Dorin Goian, care a reluat cu capul în plasă mingea trimisă din corner de Bănel Nicoliţă. Era minutul 33. Golul marcat le-a dat încredere jucătorilor Stelei, care au controlat jocul până la finalul primei reprize, dar nu şi-au creat ocazii notabile de a înscrie. În schimb, cehii au avut o incursiune periculoasă, dar Rada l-a deposedat pe Vlcek, care scăpase singur cu Zapata. 

Steaua a dispărut din joc în repriza a doua

Jucătorii Slaviei au ieşit mai motivaţi de la vestiare şi au făcut o repriză secundă mult mai bună decât prima. Fiecare fotbalist al cehilor parcă a avut un plus de viteză şi de vitalitate faţă de stelişti. Prima fază periculoasă la poarta steliştilor s-a consemnat în minutul 50, când Janda a trimis o pasă pe culoar către Senkerik, dar Zapata a ieşit bine şi a reţinut. La scurt timp, Vlcek l-a depăşit uşor pe Rada, a şutat din unghi, dar Zapata a respins din nou, de data aceasta, în lateral. Văzând că jocul echipei sale nu merge, Hagi i-a scos pe Florin Lovin şi pe Cristocea, introducându-i pe Romeo Surdu şi Marius Croitoru, care nu au adus nimic în plus. Mai târziu a intrat şi Vali Badea, cu aceleaşi rezultate. În minutul 63, Slavia a înscris golul de 2-1. Drizdal a centrat de pe partea stângă, Vlcek a sărit peste minge, iar Belaid a înscris în dreapta lui Zapata.
Steaua nu şi-a mai revenit până la finalul întâlnirii, Slavia reuşind să controleze cu uşurinţă balonul şi chiar să-şi mai creeze o ocazie bună de gol în minutul 77, când Vlcek a scăpat singur cu Zapata, dar a şutat pe lângă poarta columbianului. În ultimele minute ale întâlnirii, Steaua a atacat cu Goian în postură de vârf împins, fundaşul cerându-i voie lui Hagi să urce în atac, probabil după ce a văzut că echipa sa, timp de 45 de minute, nu a mai contat în ofensivă.
Pe Steaua o aşteaptă vremuri grele, având în vedere că va fi nevoită să câştige puncte în întâlnirile cu Arsenal Londra şi FC Sevilla pentru a mai spera la calificarea în optimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII