12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli? Nu, mulţumim!

Napoli? Nu, mulţumim!

Venirea italianului Nicolo Napoli la Universitatea nu îi încântă pe fanii echipei din Bănie.

În cazul în care va fi numit antrenor la Universitatea Craiova, italianul Nicolo Napoli riscă să nu aibă parte de o primire prea caldă din partea suporterilor olteni. Majoritatea comentariilor postate ieri pe site-urile publicaţiilor care au dat ca posibilă revenirea italianului la Ştiinţa au fost împotriva lui Napoli. „Ce performanţe are? Nu e debutant ca şi Cioroianu, ăla de care te plângeai? Mititelule, ne duci în B cu aşa antrenori, o să dăm un gol la zece etape, uită-te pe clasament şi la programul viitor şi poate înţelegi că nu mai e timp de experimente. Divizia B e aproape, trezeşte-te odată!“, se spune într-un comentariu.
Cei mai mulţi susţin că Napoli este o soluţie de compromis, un nou experiment, incapabil să resusciteze Universitatea: „E cea mai mare greşeală cu acest Napoli, e prea slab pentru Liga I, aici se cere unul cel puţin de nivelul lui Zenga, Bergodi sau Landi. O să regretaţi curând cu acest Napoli“. De asemenea, există fani ai Ştiinţei care consideră că Mititelu ar avea probleme financiare şi de aceea nu aduce un antrenor cu nume. „Napoli? Nu, mulţumim! Cine este acest Napoli. Altă găselniţă a lui Mititelu. Facem alt experiment. Oare avem nevoie de aşa ceva sau am ajuns atât de rău încât nu mai vine nici un antrenor cu nume la Craiova. S-au terminat antrenorii din ţară şi trebuie să îl aducem pe Napoli? Sau Mititelu e falit? Sau poate vrea să îşi bată joc la maxim de suporteri?“.

Antrenează la amatori

Nicolo Napoli a mai trecut pe la Universitatea Craiova în sezonul 2003-2004, adus de Adrian Mititelu, care l-a convins pe patronul de atunci, Dinel Staicu, de faptul că „macaronarul“ merită o şansă. Acesta a efectuat pregătirea de iarnă cu alb-albaştrii, apoi a rezistat la cârma juveţilor doar trei etape din retur. Două înfrângeri şi un egal au făcut ca italianul să-şi facă bagajele, întorcându-se în Peninsulă. Asta, după ce a cunoscut ospitalitatea oltenească, Dinel Staicu oferindu-i să antreneze o grupă de juniori şi o Dacia 1100 ca maşină de serviciu, pentru că nu voia să părăsească Bănia fără să-şi ia banii.
Până la urmă, Nicolo Napoli a înţeles că locul lui nu este în România şi a preferat să antreneze la amatori în Italia. L’Orbassano, echipă de amatori din liga a V-a italiană, şi apoi Cirie Calcio (liga a IV-a) sunt ultimele formaţii la care Napoli şi-a dovedit clasa. Acesta nu exclude însă revenirea la Universitatea. „Toată lumea ştie în ce mod am plecat de la Craiova. În plus, echipa este într-o situaţie delicată în clasament. Să zicem că aş trece peste aceste lucruri, dar nu ştiu exact ce garanţii aş avea. E dificil, dar nu imposibil. Dacă Mititelu vrea un proiect serios şi de durată, nu ca prima dată, să mă sune. Ar fi o provocare pentru mine“, a declarat ieri Nicolo Napoli pe site-ul Fanatik.

Juveţii îl vor pe Mourinho

Trebuie spus din start că nu este vorba de portughezul demisionar de la Chelsea, ci de Mourinho din Bănie. Surse apropiate grupării oltene susţin că nici jucătorii nu l-ar dori pe Nicolo Napoli, aceştia cerând să revină în Bănie Ştefan Stoica, pe care îl regretă. Din păcate, „Mourinho“, care a fost „lucrat“ şi umilit de oameni din interiorul clubului, şi-a găsit deja un nou angajament, fiind antrenor la Gloria Buzău. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

74 COMENTARII