10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPorumboiu crede că Ştiinţa poate să-şi revină

Porumboiu crede că Ştiinţa poate să-şi revină

Deşi deranjat de săgeţile trimise din Bănie spre el, Adrian Porumboiu a afirmat că Universitatea este o echipă de primele cinci locuri.

 – Meciul de la Vaslui, important pentru ambele echipe, a şi început!
 – Aşa-i pe la noi, facem mai mult zgomot decât jucăm, iar cei de la Craiova au făcut acuzaţii aberante la adresa noastră, referindu-se la meciul din sezonul trecut, acea partidă Vaslui – Universitatea încheiată cu 3-3. A condus Craiova cu 3-1 şi oltenii au fost fraieri că nu au ştiut să ţină de rezultat, iar Vasluiul a egalat. Păi ce, trebuia să ne dăm la o parte?! E greşeala lor că nu au ştiut să gestioneze acel 1-3.
 – Ce va fi în această duminică?
 – Va fi un meci disputat şi sper că se va desfăşura în limitele sportivităţii. Vasluiul nu se ocupă cu golănii, nu avem preocupări de tip mafiot. Alţii din fotbalul românesc au astfel de preocupări, alţii vor să facă din fotbalul nostru alt RAFO.

Îi vom primi pe olteni cu flori şi omenie

 – FC Vaslui trage la cupele europene?
 – Jucăm şi vedem. Este un campionat lung, destul de contondent, ca să zic aşa.
 – E adevărat că-i duceţi pe olteni la Podu Înalt, ca să-i bateţi precum pe turci?!
 – Hai, domn’e, încetaţi cu glumele astea. Nu înţeleg de unde furia asta pe noi. Îi vom primi pe olteni cu flori şi omenie, n-avem nimic cu Universitatea. Sunt un admirator nu numai al imnului Ştiinţei, ci şi al istoriei acestei echipe, care a făcut bine fotbalului românesc. Nu pot însă, repet, să fiu de acord cu declaraţiile finanţatorului actual cum că la Vaslui se pot întâmpla nu ştiu ce minuni, că nu ştiu în ce ţepe o să-i tragem… Sunt afirmaţii care nu au nici o legătură cu meciul de duminică, sunt doar aberaţii.
 – Balaci a spus că, dacă Universitatea simte că este dezavantajată de arbitraj, oltenii ar putea să se retragă de pe teren!
 – Eu îl apreciez pe Balaci, dar este o afirmaţie fără nici un temei. Nu m-am ocupat şi nici nu mă ocup de influenţarea arbitrilor, să fie clar. La meciul de la Timişoara mi s-a anulat un gol valabil, ce trebuia să fac, să retrag echipa de pe teren?! Dacă oltenii au de gând să se retragă, de ce mai vin atunci la meci?! Cei de la Craiova cred oare că eu gândesc să câştig meciul cu Universitatea printr-o eroare de arbitraj? Înseamnă că nu mă cunosc. Eu nu am venit în fotbal pentru a-mi face nume, eu am în spate o carieră corectă. Sunt o figură aparte printre toţi investitorii din fotbalul românesc.
 – Adică?
 – Repet, am avut nume, eu n-am venit din tribună şi n-am fost în galerie şi nu candidez pentru nimic. Am fost arbitru internaţional şi acum vreau să ridic, prin echipa de fotbal pe care o sponsorizez, cota de popularitate a Vasluiului.

Craiova trimite săgeţi spre Vaslui

 – De la Vaslui, cum percepeţi situaţia Craiovei, ajunsă „lanterna roşie“?
 – Este păcat de Universitatea… Cu toate că acest Mititelu are unele ieşiri necontrolate, eu îl respect şi apreciez, ca finanţator. Cred că Ştiinţa are puterea de a-şi reveni, are lot bun, sunt surprins de situaţia ei după aceste şapte etape. În opinia mea, Universitatea ar trebui să fie pe primele cinci locuri. În contextul celor spuse la începutul acestui interviu, mi-am amintit o fază petrecută în sediul FRF.
 – Are legătură cu Universitatea?
 – Păi, de-aia o şi spun. Am asistat la o discuţie între Gheorghe Ştefan şi Adrian Mititelu. Doamne Dumnezeule, cred că, dacă aveau pistoale la ei, se împuşcau pe loc! Am intervenit între ei, i-am despărţit… Îmi este simpatic acest finanţator al Craiovei, am vorbit cu el civilizat, dar acum, înaintea acestui meci, a luat-o razna. Trimite spre mine tot felul de săgeţi, acum că scoate echipa de pe teren. Păi ce, noi ne ocupăm de golănii, aşa cum insinuează cei de la Universitatea? Este ruşinos că procedează astfel, aruncând cu noroi în mine, în echipa de la Vaslui. Partida se va juca numai pe teren, iar cel mai bun să câştige. Vreau ca FC Vaslui să câştige, aşa cum şi finanţatorul Craiovei vrea ca Universitatea să obţină cele trei puncte, mai ales că este în mare criză de puncte. Să joace fotbaliştii Universităţii bine, că d-aia sunt plătiţi, şi vedem cine va fi învingătorul.

Balaci pune presiune pe arbitri

În cazul în care vor considera că trupa lui Stîngă va fi dezavantajată de arbitri în confruntarea cu FC Vaslui, oficialii Universităţii Craiova sunt decişi să retragă echipa de pe teren. „Nu vreau să se întâmple ce s-a întâmplat anul trecut, când de la 3-1 pentru noi, în minutul 87, s-a terminat egal. Sper să fim arbitraţi corect la Vaslui, pentru că altfel vom scoate echipa de pe teren la prima găinărie. Ce risc să fie? Mai rău de atât nu se poate întâmpla. Trebuie să ia cineva taurul de coarne. Oricum, nu vom pleca de la premisa că vom fi furaţi şi sperăm că vom fi arbitraţi corect“, a spus Balaci. „Nu cred însă că Vasluiul va apela la arbitri pentru că până acum a demonstrat că poate juca fotbal. Dacă e să pierdem, atunci să pierdem în condiţii normale. Dacă sunt mai buni, să câştige fără nici un ajutor“, a adăugat „Prinţul“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII