5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal de lux pe Nou Camp

Fotbal de lux pe Nou Camp

Cea mai interesantă confruntare programată astăzi în Liga Campionilor este cea de pe stadionul „Nou Camp“, unde Barcelona primeşte vizita campioanei Franţei, Olympique Lyon.

FC Barcelona şi Olympique Lyon, două dintre cele mai puternice echipe din ediţia din acest an a Ligii Campionilor, vor intra în această seară pe stadionul „Nou Camp“ din capitala Cataluniei, cu speranţa că vor debuta cu dreptul în Grupa E a competiţiei. În stagiunea 2006/2007, Barcelona, care era atunci deţinătoarea trofeului, a debutat cum nu se poate mai bine, câştigând cu 5-0 partida cu bugarii de la Levski Sofia, şi nu a pierdut decât un meci din cele şase disputate în faza grupelor. În schimb, Lyon a „colecţionat“ anul trecut patru victorii şi două egaluri, clasându-se pe primul loc într-o grupă în care se mai găseau Real Madrid, Steaua şi Dinamo Kiev. Ultimul meci pe care Lyon l-a disputat în deplasare în Liga Campionilor a fost cel cu AS Roma din primăvara acestui an, încheiat cu scorul de 0-0 pe „Stadio Olimpico“. Acest rezultat a fost urmat de o înfrângere neaşteptată în retur, pe „Gerland“, 0-2, francezii fiind eliminaţi din competiţie.

Trei francezi la spanioli

Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în sezonul 2001/2002, tot în faza grupelor, „Barca“ adjudecându-şi victoria în ambele manşe cu 2-0, respectiv 3-2. De la catalani, fundaşul Eric Abidal îşi cunoaşte cel mai bine adversarii, el evoluând la Lyon în sezonul trecut, înainte să se transfere la spanioli, unde îi are coechipieri pe compatrioţii Thierry Henry şi Lilian Thuram. Cei trei francezi nu sunt singurii jucători de la Barcelona care au jucat în campionatul Franţei, brazilianul Ronaldinho evoluând şi el între 2001 şi 2003 la Paris Saint Germain.
În competiţiile organizate sub egida UEFA, Barcelona şi Lyon au întâlnit de cinci ori adversare franceze, respectiv spaniole, în formula tur-retur. „Barca“ şi-a trecut în cont şase victorii şi un egal în cele zece meciuri cu echipe din Hexagon, pierzând de trei ori, dar numai o singură dată pe „Nou Camp“. În schimb, Olympique a pierdut primele patru întâlniri cu adversari spanioli, dar a avut apoi o serie excelentă de rezultate, patru victorii şi două egaluri. Cu toate acestea, francezii nu au câştigat decât o singură dată pe terenul unei adversare din Spania.

Catalanii, fără Eto’o

Barcelona va evolua, în această seară, fără unul dintre cei mai importanţi oameni ai ei, atacantul camerunez Samuel Eto’o, care nu va reveni prea curând pe gazon după accidentarea de la coapsă. Cu argentinianul Lionel Messi incert, după ce săptămâna trecută a suferit o accidentare la naţionala Argentinei, şi cu Henry ieşit din formă, echipa spaniolă pare să aibă o linie ofensivă în criză, dovadă fiind şi ultimul meci din campionat cu Osasuna, încheiat cu scorul de 0-0.
Cu toate acestea, preşedintele clubului francez, Jean Michel Aulas, o vede pe Barcelona favorită. „Grupa în care evoluăm este delicată. Pe hârtie, Barcelona este clar favorită. Este important să începem cu dreptul această fază a competiţiei, dar va fi dificil să obţinem o victorie“, a declarat Aulas pentru publicaţia franceză Progres.
În tabăra cealaltă, antrenorul Barcelonei, Frank Rijkaard, aşteaptă de la elevii săi un joc mai bun: „Sezonul este abia la început. Jocul nostru a avut însă de suferit. Aştept altceva de la echipă la meciul cu Lyon“, a spus tehnicianul olandez.
Partida dintre Barcelona şi Lyon va fi televizată în România de postul Sport.ro de la ora 21.45.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS