Acasă Sport Lucescu începe cu scoţienii

Lucescu începe cu scoţienii

Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, debutează astăzi, pe teren propriu, în ediţia 2007/2008 a Ligii Campionilor, primul adversar al „minerilor“ din Grupa D fiind Celtic Glasgow. Cu siguranţă, cele două echipe îşi doresc să nu se repete ceea ce s-a întâmplat în urmă cu trei sezoane, când s-au mai întâlnit într-o dublă manşă, tot în această fază a competiţiei, dar nu au reuşit să treacă de grupe. Milan, deţinătoarea trofeului, este favorită şi, având în vedere că altă formaţie puternică a fost repartizată în Grupa D, Benfica Lisabona, echipa lui Lucescu şi-ar compromite serios şansele de a ocupa unul dintre primele două locuri în cazul unui eşec.
Celtic, câştigătoarea Cupei Campionilor în 1967, va face tot posibilul să-şi îmbunătăţească performanţa de anul trecut, când, la a patra tentativă, a reuşit să se califice în optimi. Şahtiorul lui Lucescu a ajuns în grupe după două meciuri de foc cu austriecii de la Salzburg, pe care i-a învins cu 3-1 în retur, în condiţiile în care pierduse prima manşă cu 1-0. La fel de greu s-a calificat şi Celtic, după ce a eliminat la penaltiuri pe Spartak Moscova.
Când cele două echipe s-au mai întâlnit la Doneţk, în sezonul 2004/2005, ucrainenii s-au impus categoric, cu 3-0, golurile fiind marcate de Matuzalem (2) şi Brandao. În retur, Celtic a câştigat cu 1-0. De fapt, scoţienii, de câte ori au jucat în grupele Ligii Campionilor, s-au dovedit adversari redutabili în special la Glasgow şi au strâns puţine puncte de pe terenuri străine. Celtic a pierdut practic 12 dintre cele 13 meciuri disputate în deplasare în Champions League.
În sezonul trecut, Şahtior a pierdut mai puţine meciuri decât Celtic în faza grupelor (doar două, în deplasare), dar nu a câştigat decât unul (1-0 cu Roma pe teren propriu), fapt care a condus la clasarea echipei pe locul al treilea. Şahtior a „retrogradat“ apoi în Cupa UEFA, unde a fost eliminată în optimi de FC Sevilla, care avea să câştige trofeul. În Grupa D, se mai dispută, în această seară, meciul AC Milan – Benfica Lisabona.

Liga Campionilor

Astăzi: Grupa A: Olympique Marseille – Beşiktaş Istanbul, FC Porto – FC Liverpool; Grupa B: Chelsea – Rosenborg; Schalke 04 – FC Valencia; Grupa C: Real Madrid – Werder Bremen; Olympiakos – Lazio; Grupa D: AC Milan – Benfica; Şahtior – Celtic.
Mâine: Grupa E: Glasgow Rangers – VfB Stuttgart; FC Barcelona – Olympique Lyon; Grupa F: AS Roma – Dinamo Kiev; Sporting Lisabona – Manchester United; Grupa G: PSV Eindhoven – ŢSKA Moscova; Fenerbahce Istanbul – Internazionale Milano; Grupa H: Arsenal Londra – FC Sevilla; Slavia Praga – Steaua Bucureşti.

Exit mobile version