16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii, doar eficienţi

Vâlcenii, doar eficienţi

Liga a II-a

CSM Vâlcea FC Bihor 1-0

Stadion „Hidroelectra“, spectatori 1.000.

A marcat: Vidakovic ’15.CSM: Râmniceanu – Stanca, Vişa, Chirciu, Cercel – Melcea, Ekwalla, Onofrei (’69, Sg. Popescu), Pasăre – Vidakovic (’89, Mandea), Boroiban (’50, Robson). Antrenor: Marian Bondrea.

FC Bihor: Lipitor – Târcă, Muscă, Ambruş (’65, Lorincz), A. Achim – S. Achim, Mihu, C. Bucur, R. Radu (’68, Săndulescu) – Andor, V. Florea (’85, S. Ban). Antrenor: Gheorghe Silaghi.

Au arbitrat: M. Vădan – V. Boştină, V. Dragoş.

Antrenorul Marian Bondrea a gândit o tactică italiană şi a obţinut a treia victorie cu formaţia vâlceană, readucând-o în lupta pentru primul loc.

Fotbaliştii CSM au resimţit şocul insuccesului de la Piteşti, scor 0-4, şi nu au mai manifestat pofta de joc cu care îşi obişnuiseră suporterii în meciurile de pe propriul teren. Tehnicianul Marian Bondrea a ştiut că punctele vor fi obţinute greu şi a făcut un unsprezece „prudent“, cu patru fundaşi în permanenţă în jumătatea vâlceană şi doar un vârf împins, Vidakovic, care a fost ajutat din spate de Boroiban. Craioveanul a mizat în poartă tot pe juniorul Râmniceanu, surpriza fiind titularizarea lui Ionuţ Cercel, care fusese anunţat accidentat. Vâlcenii au ajuns greu la poarta adversă, dar au deschis repede scorul, în minutul 15, atunci când Melcea l-a găsit bine în careu pe sârbul Vidakovic, care a driblat doi fundaşi şi l-a lobat pe portarul Lipitor, ieşit în întâmpinare.

Pentru o revenire pe primul loc al clasamentului CSM Vâlcea avea nevoie de un succes la trei goluri diferenţă, dar Bondrea nu a riscat şi a mizat pe o apărare ordonată. Thiery Ekwalla a avut rolul de a distruge încercările ofensive ale oaspeţilor, dar camerunezul a prins cel mai slab joc al său la Vâlcea. De la o greşeală a sa a pornit şi prima ocazie a orădenilor, în minutul 39, atunci când Râmniceanu nu a ieşit la o centrare, dar a scos de lângă bară lovitura de cap a lui Sebastian Achim. Vâlcenii puteau intra la cabine cu un avantaj de două goluri, însă Boroiban a alunecat în faţa porţii după centrarea precisă a lui Melcea, din nou cel mai bun jucător de pe teren.

Victorie cu emoţii

 

Debutul reprizei secunde le-a aparţinut tot oltenilor. Onofrei, jucătorul certat de Bondrea după „acţiunea Piteşti“, s-a trezit singur cu Lipitor, dar mingea a sărit aiurea dintr-un smoc de iarbă şi s-a dus peste poartă. Tehnicianul oaspeţilor, Gheorghe Silaghi, a schimbat aşezarea în teren, mizând pe patru jucători în apropierea careului vâlcenilor şi pe mingi înalte venite direct din propria jumătate, renunţând la faza de construcţie.

În minutul 50 putea fi egalitate, dar centralul Mugurel Vădan l-a oprit din cursă pe Voicu, după un contact cu Cercel, oaspeţii protestând vehement la decizia arbitrului. Orădenii au dominat ostilităţile în finalul partidei, dar CSM a mai avut emoţii doar la bâlbâiala în careu a juniorului Râmniceanu, care a fost aproape de o gafă monumentală, după ce a degajat în Chirciu o minge uşoară. Portarul vâlcenilor a reuşit să-şi repare greşeala şi să reţină în doi timpi şi meciul s-a încheiat cu şutul violent al lui Sergiu Popescu, de la marginea careului mare, mingea fiind parată de Lipitor.

Vâlcenii au urcat pe locul doi al clasamentului, la egalitate de puncte cu Minerul Lupeni, şi joacă în runda viitoare pe terenul ortacilor. „Pentru a avea rezultate trebuie îndeplinite trei condiţii: multă muncă, linişte şi şansă. Noi le-am avut pe toate şi am cucerit cele trei puncte puse în joc“, a punctat Marian Bondrea la finalul întâlnirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS