16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii marchează în Europa

Românii marchează în Europa

Patru jucători români legitimaţi în străinătate au reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Daniel Niculae, Adrian Mihalcea, Florin Cernat şi George Florescu au înscris pentru Auxerre, Aris Limasol, Hajduk Split şi Torpedo Moscova.

Nu doar Adrian Mutu reuşeşte să înscrie în afara României. În week-end-ul trecut, alţi patru jucători români au izbutit să introducă mingea în poarta adversă – Daniel Niculae, Adrian Mihalcea, Florin Cernat şi George Florescu. Primul dintre ei a fost rezervă la partida pe care echipa sa, AJ Auxerre, a câştigat-o cu scorul de 2-0 pe teren propriu în faţa formaţiei Nice, în etapa a opta a campionatului Franţei. „Nico“ a avut nevoie de foarte puţin timp pentru a înscrie, el punctând în minutul 90+2, antrenorul Jean Fernandez introducându-l în minutul 85. Scorul fusese deschis de Lejeune în minutul 5. Niculae se află la prima reuşită în actuala ediţie a campionatului şi la al şaselea meci jucat pentru Auxerre, românul fiind însă titular numai o dată. Echipa sa a urcat pe locul al 16-lea în clasament şi va avea în etapa viitoare un meci dificil, tot pe teren propriu, cu Olympique Marseille.

 

Florescu şi Mihalcea au reuşit „duble“

 

Mijlocaşul George Florescu a izbutit să marcheze două dintre cele trei goluri ale echipei sale, Torpedo Moscova, în victoria cu 3-1 obţinută pe teren propriu cu Rostov, în etapa a 23-a a campionatului Rusiei. Florescu a deschis şi a închis tabela, punctând în minutele 4 şi 89. Alt jucător român legitimat în străinătate, Adrian Mihalcea, a marcat ambele goluri ale ciprioţilor de la Aris Limasol. Din păcate, echipa lui Mihalcea a pierdut cu 2-5 întâlnirea de pe teren propriu cu Alki Larnaca şi ocupă ultimul loc în clasament, fără nici un punct după două etape.

Florin Cernat, împrumutat de Dinamo Kiev la Hajduk Split până la finalul acestui sezon, a înscris unul dintre golurile formaţiei sale în victoria cu 3-1 obţinută în faţa echipei Varteks. Mijlocaşul, de 26 de ani, a punctat în minutul 87.

 

Marica, din nou modest

 

Ciprian Marica, de la VfB Stuttgart, a început ca titular partida cu Energie Cottbus (3-0), de pe teren propriu, dar a fost înlocuit de antrenorul Armin Veh în minutul 61 al întâlnirii cu Gomez, acesta din urmă reuşind să înscrie şi un gol. Celelalte goluri ale campioanei Germaniei au fost înscrise de Cacau şi Ewerthon. Marica a jucat până acum în toate cele cinci meciuri disputate de Stuttgart în actuala ediţie a campionatului Germaniei, de fiecare dată fiind introdus în primul unsprezece. VfB Stuttgart ocupă locul al şaptelea în clasament, cu şapte puncte. Echipa lui Marica va avea o partidă dificilă în runda a opta, la Bremen, cu Werder.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS