Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tenis (m), BCR Open România. Pavel a ieşit în optimi
Tenismanul român Andrei Pavel a dezamăgit ieri, în optimile turneului de la Bucureşti, dotat cu premii în valoare de 353.450 de euro, pierzând disputa cu italianul Potito Starace (nr. 3), scor 6-3, 6-3, după o oră şi 28 de minute. În urma participarii la BCR Open România, Andrei Pavel a obţinut 15 puncte ATP şi 5.500 euro, în timp ce Starace şi-a asigurat deja 40 de puncte ATP şi un cec în valoare de 9.300 euro. Perechea Florin Mergea / Horia Tecău nu a reuşit să se califice în semifinalele turneului BCR Open Romania. Românii au pierdut în sferturi în faţa favoriţilor numărul doi, argentinienii Martin Garcia / Sebastian Prieto, cu scorul de 7-5, 4-6, 8-10. Pentru prezenţa în sferturile competiţiei de la Bucureşti, cuplul Florin Mergea / Horia Tecău a obţinut un cec în valoare de 2.900 de euro, dar şi 40 de puncte ATP. Perechea Garcia / Prieto va juca în semifinale cu învingătorii din meciul Sergio Roitman (Argentina) / Filippo Volandri (Italia) – Victor Hănescu / Andrei Pavel.

Baschet (m). Petricevic se vrea mai des la TV
Prezent la Râmnicu Vâlcea, cu ocazia turneului internaţional amical „Cozia“, tehnicianul echipei de baschet ELBA Timişoara, Dragan Petricevic, nu a ratat ocazia de a arăta cu degetul spre Federaţia Română de Baschet: „Ar trebui ca federaţia să se implice mai mult în mediatizarea baschetului masculin. Părerea mea este că la fiecare etapă ar trebui să fie transmise două – trei partide din campionatul intern. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, şi sponsorii s-ar declara ceva mai mulţumiţi. Trebuie să recunoaştem, în România se bagă bani în baschet doar de plăcere. Tot federaţia ar trebui să mai scadă şi din taxe, dacă vrea să aducem la echipele din ţară jucători mult mai valoroşi“. Dragan Petricevic a fost curtat în această vară de Baschet Club Râmnicu Vâlcea. Însă, în locul lui, în Zăvoi a sosit bosniacul Ozren Seleskovic, la recomandarea „timişoreanului“.

Muntenia şi Oltenia au remizat în meciul tur din semifinale. Calificarea se joacă la Işalniţa
Primul meci dintre Muntenia şi Oltenia, contând pentru semifinalele Campionatului Naţional de fotbalişti amatori, s-a încheiat nedecis, scor 0-0. Partida desfăşurată miercuri seară pe stadionul „Ştrand“ din Piteşti a fost echilibrată în prima jumătate, însă, în partea secundă, oltenii antrenaţi de Sorin Pătraşcu şi Cornel Roman au ratat câteva ocazii importante. Principalii ratangii au fost Vintilă, Bădoi şi Hrelea. Selecţionata Olteniei a evoluat în formula: Tabacu – Dimian, Sandu, Rotaru, Enache – Călin, Stuparu, Chiliman, Stănculescu – Vintilă, Goge. Au mai intrat: Bădoi, Butoi, Hrelea şi Ilie Balaci Corcoveanu. „Am păcătuit mult în faza ofesivă, altfel câştigam meciul şi ar fi fost mai uşor pentru returul de miercurea viitoare, de la Işalniţa. Acum trebuie să pregătim cu mare atenţie acel joc, pe care sper să-l câştigăm, pentru a accede în finala competiţiei, la fel ca în ultimii doi ani, când am devenit campioni naţionali“, a spus selecţionerul Olteniei, Sorin Pătraşcu.

Orientare, Campionatul Balcanic. Minoiu şi Zâncă, învingători în Turcia
Veronica Minoiu, sportivă legitimată la CS Universitatea Craiova, traversează o perioadă foarte bună. După ce a obţinut medalia de aur la „Cupa Ţărilor Latine“ în trei probe, sprint, medie şi lungă distanţă, Veronica a obţinut miercuri şi titlul de campioană balcanică la sprint, competiţia desfăşurându-se în Istanbul (Turcia). Sportiva pregătită de Emilian Minoiu a încheiat cursa în 16 minute şi 48 de secunde, fiind urmată pe podium de două bulgăroaice, Iliana Shandurkova (17:23) şi Natalia Dimitrova (17:35). În aceeaşi notă a evoluat şi Ionuţ Zâncă, sportiv care s-a clasat tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la seniori, cu timpul 16:38. La fel ca şi colega sa, Zâncă a fost urmat în clasament de doi bulgari, Nikolay Dimitriv (17:31) şi Kiril Nikolov (17:48).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version