20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBora şi Rădoi, în Bănie

Bora şi Rădoi, în Bănie

Două dintre handbalistele care au făcut istorie la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Victorina Bora şi Mia Rădoi, au decis să îşi reia activitatea competiţională în Divizia A şi să încerce să promoveze cu formaţia craioveană Sport Club Municipal. Interesant este că tehnicianul craiovencelor, Gheorghe Zbora, este cel care a lucrat ani buni cu Victorina Bora, pivotul care a dus greul la echipa naţională, şi cu centrul Mia Rădoi.
„Sunt bucuroasă că voi lucra, din nou, cu domnul Zbora, care mi-a fost ca un adevărat tată. De asemenea, mă bucur că o voi avea aproape pe Mia Rădoi, alături de care am trăit clipe frumoase la Oltchim şi la echipa naţională. Noi vom juca de plăcere, dar vom încerca să facem spectacol, pentru că publicul craiovean merită acest lucru“, a spus Victorina Bora. Cristi Bora, şi el fost fotbalist, se distrează pe tema revenirii în teren a soţiei sale: „Nu ştiu când va juca. Deocamdată s-a înscris la handbal, e junioară I. Să vedem dacă o va opri în lot domnul Zbora“.
Mia Rădoi a activat ultima dată la Cetate Deva, după ce ani buni a fost în străinătate, în campionatul italian. Craiovenii le vor putea vedea pe fostele chimiste pe teren chiar duminică, atunci când SCM va juca derbiul Craiovei, contra celor de la DWAR.

„E mai mare golănie la handbal“

Preşedintele clubului, Mugurel Guşatu, a afirmat că a făcut greu trecerea de la fotbal la handbal: „Greu, foarte greu. Credeam că golăniile cele mai mari sunt la fotbal, uite că        m-am înşelat. Cele mai mari golănii sunt la handbal. Vrem să facem treabă bună la Craiova dacă vom fi lăsaţi în pace. Vrem să formăm o echipă competitivă şi de asta am apelat la fostele glorii Victorina Bora şi Mia Rădoi, care au acceptat imediat să ne ajute. Am vorbit şi cu profesorul Zbora, un mare tehnician şi credem că în primul an nu ne vom putea bate la promovare, pentru că ne-am apucat târziu, iar majoritatea fetelor nu au experienţa necesară. Vom lupta însă pentru victorie la fiecare meci. Nu ne dăm la o parte, indiferent de adversar“, a punctat Guşatu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS