Acasă Sport Ovidiu Stîngă, manta de vremea rea

Ovidiu Stîngă, manta de vremea rea

Finanţatorul Universităţii a recunoscut că a ales varianta actuală după ce mai mulţi antrenori, printre care cehul Petrzela şi italianul Zenga, au refuzat Craiova.

Invitat luni seară la Fanatik Show, finanţatorul Ştiinţei a explicat cum s-a ajuns la revenirea surprinzătoare a antrenorului Ovidiu Stîngă la Universitatea Craiova, recunoscund că a apelat la serviciile acestuia doar după ce o serie de tehnicieni au refuzat să preia frâiele grupării-fanion a Olteniei. „Vlastimil Petrzela, fost antrenor la Slavia Praga şi Zenit St. Petersburg, a fost unul dintre antrenorii doriţi de Universitatea. N-am reuşit să îl aducem pentru că semnase cu FC Baku şi naţionala Azerbaidjanului. A mai fost un antrenor italian căruia nu îi dau numele, care a refuzat să vină imediat, dar s-a arătat disponibil din iarnă sau din vară. Am discutat şi cu Walter Zenga, dar ne-a refuzat şi acesta. De asemenea, italianul Nicolo Napoli, la care eu ţin foarte mult, a fost contactat, dar a spus că nu poate veni mai devreme de o lună. În aceste condiţii, Stîngă era cea mai bună soluţie pentru că el cunoştea lotul“, a spus patronul Ştiinţei.
Acesta a dezvăluit că a intenţionat la un moment dat să-l pună pe Sorin Cîrţu antrenor, dar a renunţat din cauza unor probleme medicale pe care „Sorinaccio“ le are. În schimb, şeful alb-albaştrilor a declarat că nu s-a gândit la varianta Ilie Blaci „pentru că nu am vrut să-l expun şi am vrut să-l protejez“.

„Sâmbătă începe campionatul pentru noi“

Finanţatorul Universităţii Craiova a declarat că nu se aştepta ca echipa să aibă un început de campionat atât de slab, trei puncte în şase etape, dar a spus că rămâne optimist, anunţând revirimentul alb-albaştrilor începând de sâmbătă, la meciul cu UTA. „Pentru noi, sâmbătă începe campionatul. Nu mă mai uit în urmă, consider că sâmbătă este prima etapă“, a spus şeful juveţilor. Apoi, patronul grupării craiovene şi-a expus şi obiectivele pe termen mediu şi lung: „Chiar dacă avem cinci înfrângeri, sunt convins că anul acesta vom îndeplini obiectivul, adică participarea în Cupa UEFA. Deşi acum nu se compară cu Steaua şi Dinamo, în patru – cinci ani Craiova se bate la titlu. În doi ani vom fi la fel de puternici ca Steaua şi Dinamo, iar în patru ani vom fi peste aceste două echipe“.

Şansa „Olandezului“

Ovidiu Stîngă a fost demis în septembrie 2006, după meciul pierdut acasă cu 2-0 în faţa celor de la Oţelul Galaţi. O dată cu acesta au părăsit Ştiinţa Nicolae Ungureanu (antrenor secund) şi Costică Ştefănescu (director tehnic). Echipa era ameninţată cu retrogradarea şi conducerea Universităţii a decis că este nevoie de un şoc pentru a redresa corabia. Între timp, pe la cârma alb-albaştrilor au trecut Ştefan Stoica şi Florin Cioroianu, iar după un an Stîngă a revenit ca antrenor, mai devreme decât prevăzuse finanţatorul Ştiinţei.  

Exit mobile version