6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Privatizarea Automobile Craiova, pe masa guvernului

Guvernul va aproba în şedinţa de astăzi proiectul de act normativ al contractului de privatizare a societăţii Automobile Craiova cu investitorul Ford Motors Company, urmând ca mâine, la Salonul Auto de la Frankfurt, să fie semnat contractul. La ceremonia de semnare vor participa din partea statului român premierul Călin Popescu Tăriceanu şi membrii comisiei de privatizare: Sebastian Vlădescu, secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS, Lazslo Gyerko, vicepreşedintele AVAS, Mihai Voicu, ministrul pentru relaţia cu parlamentul, Flavius Pop, directorul general al AVAS.

Finanţele pregătesc modificarea Codului Fiscal

Ministerul Economiei şi Finanţelor pregăteşte o serie de modificări ale Codului Fiscal. Principala noutate vizează introducerea unei cote forfetare (fixe) în domeniul panificaţiei, informează NewsIn. Cele mai multe modificări vor fi însă aduse capitolului TVA, pentru a alinia unele prevederi la directivele europene în domeniu. Spre exemplu, se doreşte eliminarea taxării inverse la TVA pentru lucrările de construcţii-montaj, măsură a cărei punere în practică s-a dovedit dificilă pentru majoritatea companiilor. Alte schimbări vor fi făcute la impozitul pe profit, unde se va da posibilitatea încasării dividendelor din timpul anului la încheierea trimestrului, şi la impunerea nerezidenţilor, unde Finanţele vor să clarifice unele prevederi care sunt în contradicţie cu reglementări ale Codului de procedură fiscală.

Producătorii europeni de maşini se unesc împotriva legislaţiei antipoluare a UE

Şefii grupurilor europene producătoare de automobile au decis să se unească pentru a combate proiectul Uniunii Europene de a reduce emisiile de dioxid de carbon până în 2012. Acest proiect, ce prevede reducerea pragului maxim de emisii permis de la 160 de grame/km până la 120 de grame/km în următorii cinci ani, este catalogat „în totalitate naiv“ de şeful grupului Porsche, Wendelin Windeking, sau „total nerealist“ de Christian Streiff, şef al grupului francez Peugeot.

Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS