10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEuro 2008 este încă departe

Euro 2008 este încă departe

În ciuda avansului pe care îl are faţă de contracandidatele sale, naţionala României nu se poate considera calificată la CE 2008, având de susţinut încă patru meciuri, două dintre acestea, cu Olanda şi cu Bulgaria, fiind foarte dificile.

România a învins sâmbătă naţionala Belarusului, la Minsk, cu scorul de 3-1, şi se menţine lideră în Grupa G, cu 20 de puncte. Selecţionata tricoloră este urmată de Olanda, cu 17 puncte, un meci mai puţin, şi de Bulgaria, cu 15 puncte.
În ciuda avansului pe care îl are faţă de contracandidatele sale la accederea la CE 2008, naţionala României nu se poate considera calificată, având de susţinut încă patru meciuri, două dintre ele fiind foarte dificile: cu Olanda, acasă, pe 13 octombrie, şi cu Bulgaria, în deplasare, pe 17 noiembrie. Celelalte două partide, cu Luxemburg, în deplasare, pe 17 octombrie, şi cu Albania, acasă, pe 21 noiembrie, nu le pot pune probleme elevilor lui Victor Piţurcă.
Selecţionerul tricolorilor şi-a făcut deja calculele pentru aceste confruntări, el considerând că următorul meci oficial al României, împotriva Olandei, este decisiv pentru calificarea la Campionatul European din 2008.
„Strategia noastră e să învingem Olanda şi Luxemburg, să mai piardă Bulgaria pe undeva şi să nu mai depindem de nimeni. Chiar dacă suntem la cinci puncte de bulgari, mai avem încă patru jocuri decisive. Avem mai multe şanse decât Bulgaria, suntem la cinci puncte, dar ei nu mai au meci cu Olanda. După jocul cu Olanda vom putea face mai multe calcule“, a spus Piţurcă.

Piţurcă are informaţii despre adversari

Selecţionerul României a trimis doi tehnicieni la meciul de sâmbăta trecută dintre Bulgaria şi Olanda, scor 0-2, care l-au informat despre viitoarele adversare din grupa preliminară.
„Ştiu ce s-a întâmplat la meci, i-am avut trimişi pe profesorul Mircea Rădulescu şi pe Florin Marin. Profesorul Rădulescu a fost impresionat de echipa Olandei. Este o echipă care, în general, câştigă jocurile pe greşelile adversarului, aşa cum s-a întâmplat şi cu Bulgaria. Din ce mi-a spus, au fost câteva schimbări la Olanda, Melchiot şi Van Nistelrooy revenind în echipă“, a afirmat Piţurcă.
Selecţionerul s-a referit şi la următorul meci al naţionalei României, amicalul de mâine împotriva Germaniei: „Ne aşteaptă un nou joc important, chiar dacă e amical. Jucăm împotriva unei echipe titrate, cu titluri mondiale câştigate. Avem 14 meciuri fără înfrângere, sperăm să continuăm această serie“.

Dan Petrescu are încredere în actuala naţională

Antrenorul formaţiei Unirea Urziceni, fostul internaţional Dan Petrescu, este convins că naţionala României se va califica la Campionatul European, unde va ajunge în primele opt echipe.
„Sunt convins sută la sută că ne calificăm. În afară că ne calificăm, ne vom clasifica la Europene cel puţin între primele opt echipe. Naţionala României formează, în prezent, o echipă. Înainte aveam jucători buni, dar nu formau o echipă. Şi-au dat seama că au greşit şi a venit vremea să facă ceva. Nu văd cum ar putea să scape această calificare şi cred că vor termina aceste preliminarii fără să piardă vreun meci, cum o făceam şi noi“, a spus Dan Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS