22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul provinciei se anunţă de foc

Derbiul provinciei se anunţă de foc

Ovidiu Stîngă şi elevii săi sunt decişi să facă uitate înfrângerile suferite în ultima vreme printr-o victorie în partida cu arădenii.

După ce au avut două zile libere, pentru jucătorii Universităţii Craiova urmează o săptămână de foc. Alb-albaştrii s-au reunit ieri după-amiază la cantonamentul din Lunca Jiului şi au intrat în programul impus de Ovidiu Stîngă pentru pregătirea meciului de sâmbătă cu UTA, capital pentru craioveni în încercarea lor de a depăşi perioada de criză. Tehnicianul Ştiinţei şi-a cam menajat elevii săptămâna trecută, comandând doar antrenamente de intensitate mică. Oltenii au lucrat mai mult la capitolul condiţie fizică, sub comanda secunzilor, Stîngă implicându-se numai la şedinţele tehnico-tactice.
Conştient că principala problemă este moralul scăzut după cele cinci înfrângeri consecutive, „Olandezul“ a încercat să le redea jucătorilor încrederea în forţele proprii şi în mare parte a reuşit, aceştia având acum un singur gând: victoria cu UTA. Bornescu vede meciul cu arădenii ca pe o finală, la fel şi Tănasă, marele absent al Ştiinţei din ultimele partide. Atacantul adus de la FC Argeş, care va reveni în primul unsprezece, nu concepe ca Universitatea să nu iasă învingătoare sâmbătă, victoria fiind singura posibilitate de a face uitate toate necazurile din ultima vreme.
Alb-albaştrii au avut parte de linişte în tot acest timp, Ovidiu Stîngă cantonându-şi elevii în Lunca Jiului, feriţi de ochii suporterilor. Antrenorul craiovean nu a fost de acord nici măcar cu disputarea unui meci amical, aşa cum au procedat mai toate echipele din Liga I în această pauză, dorind să evite eventualele accidentări.

UTA se antrenează în Serbia

Şi Marius Lăcătuş a preferat să-şi ţină jucătorii departe de ochii propriilor suporteri, antrenorul echipei UTA Arad ducându-şi elevii într-un miniturneu în Serbia. Sâmbătă, arădenii au jucat cu FK Cukaricki (Liga I), pierzând cu 0-1, iar astăzi vor disputa un nou test, cu Vojvodina Novi Sad. La UTA a evoluat sâmbătă şi fostul craiovean Cornel Frăsineanu, jucător recent transferat la „Bătrâna Doamnă“, care a ratat una dintre cele mai mari situaţii de gol pentru trupa lui Lăcătuş. „A fost un antrenament bun, împotriva unei echipe foarte solide, cu o medie de înălţime de 1,85 m. Păcat de ocaziile ratate, căci în rest am evoluat destul de bine. Important este să dăm goluri în meciurile oficiale, respectiv în deplasarea importantă de la Craiova“, a punctat Marcel Coraş, directorul sportiv al arădenilor.
Antrenorul Lăcătuş, care nu se simte prea bine la Arad din cauza rezultatelor slabe înregistrate în ultima vreme, dar şi a certurilor dintre cei doi patroni ai echipei, pregăteşte câteva surprize oltenilor. Din câte se pare, acesta îl va titulariza în poartă pe Mârne, după ce Huţan şi Tudor au greşit la ultimele meciuri, iar în centrul liniei mediane i-ar putea folosi pe Todea şi Fl. Dan. De asemenea, Drida, Mihuţ şi portughezul Bruno Fernandes pot fi aruncaţi în luptă în Bănie. De mâine, delegaţia arădeană se va muta în staţiunea Băile Herculane, acolo unde va continua să pregătească meciul contra Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII