6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnglia, cu sabia deasupra capului

Anglia, cu sabia deasupra capului

Anglia era favorită la începutul campaniei de calificare la Campionatul European din 2008, dar în prezent ocupă locul al patrulea în Grupa E a preliminariilor. În plus, selecţionerul Steve McClaren are probleme importante de lot. Selecţionerul nu va putea conta la meciul cu Israel de sâmbătă pe Wayne Rooney (accidentat la gleznă), David Beckham (probleme la genunchi), Franck Lampard (probleme la coapsă) şi Wayne Bridge (accidentat la şold). La toate acestea se adaugă faptul că Steven Gerrard este incert, din cauza unei fracturi la degetul de la piciorul drept, suferită în august la meciul din Champions League Toulouse – Liverpool. Deşi ar avea nevoie de mijlocaşul lui Liverpool în zona mediană, nu pare dispus să-l forţeze pe Gerrard să joace: „Eu trebuie să introduc pe teren jucători apţi din punct de vedere fizic pentru a câştiga meciul“.
Ca şi cum nu era de ajuns că selecţionerul Angliei are mai mulţi jucători accidentaţi, la partida cu Israel este suspendat şi atacantul Peter Crouch, în locul său fiind convocat Emile Heskey. Acesta va juca în atac alături de Michael Owen, cei doi urmând să facă pentru prima dată cuplu de la Euro 2004 încoace. Heskey şi Owen au marcat împreună la naţională 14 goluri în 12 meciuri în care au fost folosiţi titulari.

Israel, în efectiv complet

Dacă selecţionerul Angliei va fi nevoit să facă improvizaţii în primul „unsprezece“, nu la fel stau lucrurile şi în tabăra Israelului. Antrenorul Dror Kashtan are motive de bucurie, nu mai puţin de şase jucători refăcându-se după nişte accidentări suferite în urmă cu mai mult timp, cele mai importante fiind revenirile apărătorilor Ygal Antebi şi Klemi Saban. Ceilalţi jucători care vor putea evolua la Londra după ce la meciurile trecute au fost absenţi sunt mijlocaşul Michael Zandberg şi atacanţii Yaniv Katan, Pini Balali şi Elyaniv Barda. Cea mai importantă piesă din lotul Israelului rămâne însă fantezistul Yossi Benayoun, un veritabil număr 10, care de câteva săptămâni este coleg cu Steven Gerrard la Liverpool.
Înaintea partidei de la Londra, programată să se dispute pe stadionul Wembley, Israelul are cu trei puncte mai mult decât Anglia şi ocupă locul al doilea în Grupa E, britanicii au însă un meci mai puţin disputat. La Tel Aviv, în tur, pe 24 martie, Israel şi Anglia au terminat la egalitate, scor 0-0. Lidera grupei este Croaţia, care va juca pe teren propriu cu Estonia. Sâmbătă mai este programat meciul Rusia – Macedonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS