22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe, inspectat de Firiţeanu

Neagoe, inspectat de Firiţeanu

Cursant al Şcolii Federale de Antrenori, Eugen Neagoe a fost inspectat ieri de consilierul federal Dan Firiţeanu, care a evaluat activitatea tehnicianului în vederea acordării licenţei PRO. Din păcate, antrenamentul grupării gorjene de ieri-dimineaţă la care a fost prezent şi Firiţeanu s-a întrerupt brusc, o dată cu vestea izbucnirii incendiului la vestiarele „pandurilor“.
„Am venit să-l văd pe Eugen în exerciţiul funcţiunii. Din păcate, acest incendiu i-a dat peste cap programul. El face parte dintr-o generaţie tânără, care aspiră la o calificare profesională în meseria de antrenor de înalt nivel, posesor al licenţei PRO, şi noi, cei din comisia tehnică a federaţiei, suntem abilitaţi să-i urmărim aceşti paşi profesionali“, a motivat Firiţeanu prezenţa la Târgu Jiu. Acesta susţine că „Geană“ trebuie să confirme şi în acest sezon rezultatele surprinzător de bune ale echipei Pandurii din campionatul precedent, pentru a deveni o certitudine în rândul tehnicienilor.
„Pentru mine, Pandurii reprezintă o surpriză plăcută. O echipă strânsă în fugă înaintea unui campionat a avut un parcurs bun, iar Eugen trebuie să valideze şi anul acesta parcursul din sezonul trecut şi să devină o certitudine. Dacă rezultatele se repetă înseamnă că la Pandurii există un mod serios, profesionist de a munci. Rezultatele de anul trecut nu aduc pentru antrenor sau echipă o obligaţie contractuală. Neagoe probabil că şi-a propus, ca un antrenor tânăr cu ambiţie, să-şi depăşească statutul, şi al lui şi al echipei, de anul trecut şi este firesc să fie aşa“, a spus Firiţeanu.

Al doilea sezon ca antrenor al „pandurilor“

Eugen Neagoe este unul dintre puţinii tehnicieni care are continuitate pe banca tehnică a unei echipe de Liga I, fiind la al doilea sezon ca antrenor al „pandurilor“. Firiţeanu consideră ca normal acest fapt, în contradicţie cu ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, unde prezenţa pe banca tehnică a unei echipe este foarte scurtă. „Fenomenul schimbării dese a antrenorilor este unul negativ în fotbalul românesc şi în viaţa cluburilor respective, pentru că nu întotdeauna aduce şi schimbările de atitudine şi rezultate ale echipei. Cred că fotbalul românesc suferă de conducători. Neagoe are şansă să lucreze cu un conducător care ştie să aprecieze poziţia unui antrenor într-un club şi atâta timp cât un antrenor are toate strategiile făcute de el răspunde de rezultate. Când există imixtiunea patronului, a finanţatorului, atunci lucrurile se denaturează. Probabil Neagoe a găsit aici corespondenţă şi a avut abilitatea să îşi negocieze poziţia lui de antrenor într-un anumit fel, care-i dă libertate de acţiune şi atâta vreme cât rezultatele sunt pozitive înseamnă că antrenorul e abilitat“, a declarat Firiţeanu.

Este bine că-şi propun obiective îndrăzneţe

Pandurii Târgu Jiu ocupă în prezent locul şapte, aflându-se în obiectivul fixat de conducători, clasarea pe locurile 5-8. Faptul că gorjenii şi-au fixat în acest sezon un obiectiv de performanţă mai îndrăzneţ decât anul trecut este apreciat de reputatul tehnician Dan Firiţeanu, însă rezultatele se cuantifică abia la finalul turului. „Echipa Pandurii are rezultate, dar trebuie luat în calcul că este doar începutul campionatului. Dacă ne luăm după clasamentul de acum, Vasluiul are cele mai bune rezultate pentru că este pe primul loc. Rezultatele le poţi cuantifica după jumătatea competiţiei sau mai bine la final. Ar putea fi o judecată în acest caz dacă Pandurii este în grafic cu ceea ce şi-a propus. Dacă îşi propune un obiectiv mai îndrăzneţ, e foarte bine, pentru că aşa se obligă la altă atitudine faţă de fenomenul fotbalului. Şi jucătorii, şi antrenorii, şi conducătorii. Deci toţi cei care sunt implicaţi trebuie să tragă spre acest deziderat de performanţă“, a precizat Firiţeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS