16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDiarra atacă Italia

Diarra atacă Italia

Zilele care au rămas până la disputarea partidei Italia – Franţa din preliminariile Campionatului European sunt pline de tensiune. Mijlocaşul Franţei, Diarra, a ţinut să aprindă şi mai mult spiritele.

Mijlocaşul francez Lassana Diarra, legitimat la Arsenal Londra, a început războiul psihologic înaintea confruntării Italia – Franţa, din preliminariile Euro 2008. Fotbalistul îi acuză pe italieni că sunt trişori, provocatori şi rasişti. „Se ştie că reputaţia pe care italienii o au este de trişori şi provocatori. Este foarte important să nu cădem în capcanele lor. Eu sunt negru şi în Italia suntem des insultaţi nu doar de fani, ci şi de jucători“, a spus Diarra.
Francezul a vorbit şi despre selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, suspendat de UEFA, care va sta în tribune: „Nu contează dacă Domenech va fi sau nu pe bancă, deoarece va fi alături de noi până în ultimul minut. În plus, staff-ul lui ştie ce trebuie să facă“, a afirmat Diarra.
Acesta a ţinut să-i contrazică pe italieni, care spun că au un cuplu  mai puternic de mijlocaşi centrali:
„Italia îi are pe Gennaro Gattuso şi Andrea Pirlo, dar noi îi avem pe Claude Makelele şi Vieira. Nu cred că italienii au perechea de mijlocaşi mai puternică decât a noastră. Va fi dificil însă pe San Siro, deoarece atmosfera va fi foarte tensionată“.

Domenech nu are voie nici în vestiar

UEFA a decis să confirme suspendarea selecţionerului Franţei, Raymond Domenech, dictată pentru declaraţiile făcute într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien cu privire la arbitrajul meciului de tineret Franţa-Italia, disputat în 1999, în campania de calificare la Jocurile Olimpice de la Sydney. Domenech i-a acuzat pe italieni că l-au cumpărat pe arbitrul întâlnirii, acesta făcând câteva greşeli în favoarea „azzurrilor“. Pentru a i se ridica sancţiunea, preşedintele UEFA, Michel Platini, francez ca şi Domenech, i-a cerut acestuia să vină cu probe ca să demonstreze că acuzaţiile lansate la adresa italienilor sunt întemeiate.  Domenech va urmări din tribunele stadionului San Siro meciul de sâmbătă, Italia – Franţa, din Grupa B a preliminariilor Euro 2008. În plus, selecţionerul Franţei nu va putea intra nici în pauză la vestiar pentru a le da indicaţii jucătorilor. Tehnicianul susţine că pentru el ar fi fost mult mai importante sfaturile date elevilor săi în pauza meciului decât cele de dinaintea startului partidei şi a explicat de ce: „Pentru mine era mai important să fiu în pauză la vestiar, pentru că înaintea meciului jucătorii sunt foarte concentraţi şi nu te ascultă“. Surprinzător, Domenech a minimalizat importanţa meciului cu Italia: „Cu sau fără mine, meciul cu Italia trebuie câştigat. Dar această partidă este decisivă doar pentru Italia. Pentru noi contează cel mai mult meciul cu Scoţia“.

Donadoni l-ar fi vrut pe bancă

Roberto Donadoni, selecţionerul Italiei, i-a luat apărarea omologului său de la naţionala Franţei, spunând că şi-ar fi dorit ca Domenech să stea pe bancă la întâlnirea de sâmbătă: „Dacă ar fi fost după mine, l-aş fi lăsat pe Domenech să stea pe bancă. Este fundamental pentru un antrenor să poată să stea alături de echipa sa în timpul meciului“, a declarat Donadoni, a cărui declaraţie a fost interpretată drept o tentativă de a detensiona situaţia creată înaintea partidei, care se vrea a fi o reeditare a finalei Cupei Mondiale de anul trecut. Donadoni a mai afirmat că nu-l va evita pe Domenech şi că îl va saluta după încheierea partidei: „Îi voi strânge cu plăcere mâna după meci dacă ne vom întâlni“.
Importanţa meciului Italia-Franţa l-a determinat pe fostul star al fotbalului din Peninsulă, Roberto Baggio, să-şi dorească să intre pe teren: „Când văd astfel de meciuri, îmi vine să intru pe teren. Chiar îi invidiez pe cei care vor juca în acest meci. Eu am văzut mereu fotbalul ca pe o pasiune. În ziua de azi se vorbeşte prea puţin de astfel de lucruri“.
După şapte meciuri disputate în Grupa B, Franţa este lideră, cu 18 puncte, şi este urmată de Italia cu 16 puncte. Poziţia a treia este ocupată de Scoţia, cu 12 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS