15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCadou pentru Balaci şi Dina

Cadou pentru Balaci şi Dina

Ilie Balaci a afirmat că oltenii vor învinge, sâmbăta viitoare, UTA, cele trei puncte ale meciului fiind cadoul pe care îl aşteaptă de la băieţi de ziua lui.

După ce marţi oltenii au efectuat o singură şedinţă de pregătire, de ieri, Ovidiu Stîngă a trecut la două antrenamente pe zi, cel de dimineaţă având caracter fizic şi fiind coordonat de instructorul german de fitness, Thomas Korompai. Alb-albaştrii au fost împărţiţi în echipe, lucrând atât afară, cât şi în sala de forţă. Tot de antrenamente preponderent fizice urmează să aibă parte juveţii astăzi şi mâine, sâmbătă fiind în program un joc-şcoală. Pentru meciul de sâmbăta viitoare, cu UTA Arad, antrenorii olteni vor putea beneficia şi de serviciile australianul Michael Baird, cel care nu a jucat în Giuleşti din cauza unei amigdalite acute. Se află încă în refacere Ciprian Tănasă şi Valerian Gîrlă, cei doi suferind în ultima perioadă rupturi fibrilare. Primul a intrat însă în programul normal al echipei şi sunt şanse mari să se afle în teren la partida cu trupa lui Lăcătuş.
În afară de capitolul fizic, „Olandezul“ şi colaboratorii lui lucrează şi la alt domeniu cu probleme la Universitatea, ultimele cinci meciuri din campionat, toate pierdute, afectând moralul jucătorilor. Declaraţiile oficialilor şi ale fotbaliştilor craioveni sunt aproape la unison, toţi susţinând că în partida cu arădenii sunt condamnaţi să spargă gheaţa şi să obţină a doua victorie. În viziunea finanţatorului, „tărâmul făgăduinţei“ a devenit acum jocul cu UTA.

Balaci: Trei meciuri câştigate ar însemna un urcuş al Ştiinţei

După cheful de la începutul acestei săptămâni, majoratul lui Cosmin Gîngioveanu, săptămâna viitoare, oltenii vor avea parte de alte două aniversări, una de… poveste, a lui Ilie Balaci, joi, 13 septembrie, iar cea de-a doua va fi chiar în ziua meciului cu UTA, Dina împlinind 22 de ani sâmbătă, 15 septembrie.
Aflat ieri-dimineaţă în Craiova, Balaci a spus: „Cadou de ziua mea de la băieţi? Păi, ar trebui să le cer două victorii, adică şase puncte! De ce? Sâmbăta asta vreau trei puncte, că eu sunt născut pe 8 septembrie, şi joia viitoare alte trei puncte, că sunt trecut în acte ca fiind născut pe 13 septembrie. Glumesc… Este adevărat, cadoul ăsta, trei puncte, mi-l doresc de ziua mea. Şi sunt ferm convins că o să le luăm în partida cu UTA, din etapa de la sfârşitul săptămânii viitoare. Am mai spus-o, nu trebuie să facem atâta caz de situaţia actuală a Universităţii. Sigur, nu este una plăcută, dar este momentană.Trei meciuri câştigate ar însemna un urcuş pentru Craiova, probabil pe la mijlocul clasamentului“. Balaci a plecat ieri după-amiază de urgenţă la Bucureşti, mama unui foarte bun prieten fiind bolnavă.

Boldici: Oltenii mei sunt obligaţi să bată UTA

Şi secundul lui Victor Piţurcă, Gabi Boldici, a vorbit ieri despre Universitatea.„Trebuie ca băieţii să înţeleagă că nu se mai poate aşa, doar cu o victorie din şase etape. Nu ştiu ce se întâmplă cu echipa noastră de suflet, dar trebuie încurajată de toată lumea acum, de la suporteri până la mass-media. Cum să spun, Ştiinţa nu mai are voie să piardă, iar sâmbăta viitoare chiar că este condamnată să câştige. Că, altfel, această coborâre pe tobogan ar putea fi periculoasă. Meciul cu UTA nu este însă uşor, elevii lui Marius Lăcătuş alcătuiesc un team bun, incomod“, a punctat Boldici.

Revine Frăsineanu pe „Ion Oblemenco“

La UTA este încă supărare pentru meciul pierdut acasă, cu Poli Timişoara, 2-3, oficialii gazdelor învinovăţindu-l de acest eşec pe arbitrul Ionică Serea, cel care, într-adevăr, a greşit în derbiul Banatului, fiind de altfel sancţionat de CCA. „UTA – Serea 2-3“, aşa este consemnat, pe site-ul clubului din Arad, rezultatul meciului cu echipa lui Marian Iancu.
Marius Lăcătuş, „antrenorul“ Universităţii  Craiova pentru o oră, ar putea avea la meciul din Bănie un as oltean, respectiv pe Cornel Frăsineanu, recent achiziţionat de echipa din Arad, dar încă nelegitimat. Oficialii „Bătrânei Doamne“ speră ca în această pauză competiţională să se rezolve toate problemele legate de transferul lui Cornel Frăsineanu la UTA.
În echipa arădeană se mai află doi jucători foşti la Universitatea, D. Chiriţă şi D. Tudor, plus directorul de imagine, Marius Mitran, aflat, la un moment dat, în subordinea actualului finanţator al Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII