Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Handbal (f), Liga Naţională. Oltchim, victorie şi la Constanţa
Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a avut ieri un meci mai greu decât se aştepta la Constanţa, cu Tomis, formaţie antrenată de secundul naţionalei, Dumitru Muşi. Gazdele au condus în prima parte a meciului până în minutul 25, când constănţencele aveau un avans de trei goluri: 11-8. Au urmat şase reuşite consecutive ale „galacticelor“ lui Gheorghe Tadici, care au întors rezultatul şi au intrat în avantaj la pauză: 14-11. În partea a doua a întâlnirii, formaţia vâlceană a dominat ostilităţile pe fondul unui joc excelent prestat de Gâlcă, Huţupan şi Meiroşu. Scorul final a fost 31-26 pentru Oltchim, care se află la a doua victorie consecutivă din acest sezon şi pe primul loc al clasamentului. Pentru Oltchim au marcat următoarele: Ionela Gâlcă (12), Adina Meiroşu (7), Iulia Puşcaşu (3), Ada Nechita (3), Valeria Motogna (3), Clara Vădineanu (1), Valentina Ardean (1) şi Narcisa Lecuşanu (1). „Constanţa a jucat bine şi şi-a apărat corect şansele, nu cum credeau unii. Am avut un meci echilibrat, pe care mă bucur că l-am câştigat. Tomis va ceda puţine puncte pe propriul teren în acest campionat“, a spus „vicele“ Oltchimului, Petre Berbecaru, care s-a arătat îngrijorat de starea de sănătate a Ramonei Maier Farcău, care s-a accidentat destul de grav. În etapa viitoare, chimistele vor evolua contra brăilencelor de la Dunărea, în primul meci pe propriul teren. Astăzi vor avea loc şi celelalte partide din runda a doua, cea mai interesantă dintre ele fiind cea de la Deva, unde se deplasează vicecampioana României en-titre, Rulmentul Braşov. Iată programul partidelor: Astral Buzău – CSM Sfântul Gheorghe, Dunărea Brăila – HC Baia Mare, Cetate Deva – Urban Braşov, Rapid Bucureşti – HC Zalău, HCM Roman – Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi va sta.

Handbal (f), Divizia A. Naţional Râmnicu Vâlcea, în prima serie
Federaţia Română de Handbal a anunţat componenţa celor două serii la Divizia A feminin. Dacă în sezonul trecut în seria I evolua echipa Oltchim II Vâlcea, locul acesteia a fost luat de Naţional Râmnicu Vâlcea, care este echipa Centrului Olimpic Român de Excelenţă, pregătit de profesorul Aurelian Roşca. Obiectivul CORE este de a creşte jucătoare pentru echipa naţională, şi nu numai. Naţional Râmnicu Vâlcea a fost repartizată în seria I alături de echipele CSM Ploieşti, HC Activ Ploieşti, CSM Bucureşti, Viitorul Mediaş, CSM Sibiu, HCF Piatra Neamţ şi Ştiinţa Bacău. În seria a II-a, Oltenia va fi reprezentată de echipele cluburilor CS CZN Slatina, DWAR Craiova, SCM Craiova şi Milotrans Drobeta Turnu Severin. Acestea vor avea ca adversare următoarele grupări: CS Transilvania Târgu Mureş, Mureşul Târgu Mureş, Universitatea Reşiţa, CSŞ Baia Mare şi Universitatea Timişoara. Seria I a Diviziei A va începe pe 22 septembrie, iar seria a II-a va debuta pe 16 septembrie.

Handbal (m), Liga Naţională. Energia, în tratative cu dinamovistul Iordan
Echipa de handbal masculin Energia Rovinari va mai susţine două jocuri de verificare până la startul Ligii Naţionale, programat pe 15 septembrie, ambele în compania unor echipe din eşalonul secund. Astăzi, de la ora 12.00, handbaliştii pregătiţi de Sorin Toacsen întâlnesc pe HC Arad la Târgu Jiu, iar pe 12 septembrie vor juca şi cu Universitatea Piteşti, prilej cu care va avea loc prezentarea lotului cu care Energia va aborda campionatul 2007-2008. Tehnicianul „pandurilor“ se confruntă cu probleme de efectiv, Mrakic fiind în continuare accidentat, iar Ghiră a suferit o fisură a timpanului în turneul de la Oradea. În schimb, pivotul Costea şi-a revenit şi s-a pregătit normal. Pentru a-l înlocui pe Mrakic, indisponibil o lungă perioadă de timp, gorjenii l-au adus la echipă pe Mădălin Mărgineanu, jucător format de LPS Târgu Jiu care în ultimii ani s-a antrenat la Centrul de Excelenţă de la Sighişoara. Energia Pandurii doreşte să achiziţioneze încă un portar, al patrulea, fiind în tratative cu dinamovistul Mircea Iordan. „Iordan este un profesionist şi iubeşte să joace. Ar putea să mă ajute foarte mult, să fie un lider. Am nevoie de un portar care să comunice cu jucătorii, care să conducă echipa din teren dacă eu nu sunt în poartă“, a spus antrenorul-jucător, Sorin Toacsen.

Tenis, BCR Open România. Gasquet şi Gaudio au solicitat wild-carduri
Organizatorii BCR Open România, competiţie care va avea loc în perioada 8-16 septembrie la Bucureşti, au rămas surprinşi în momentul în care doi dintre cei mai cunoscuţi tenismeni ai lumii au solicitat în scris câte un wild-card, pentru a fi prezenţi pe tabloul principal. Este vorba de actualul număr 13 mondial, francezul Richard Gasquet, şi de fostul câştigător de la Rolland Garos 2004, Gaston Gaudio, care vor să le calce pe urme românilor Victor Hănescu şi Andrei Pavel, deţinătorii wild-cardurilor. Două dintre cele mai valoroase jucătoare de tenis ale tuturor timpurilor, Martina Navratilova şi Monica Seleş, se vor întâlni într-un meci demonstrativ, pe 16 septembrie, de la ora 19.00, în ultima zi a turneului de la Bucureşti. „Virginia Ruzici ne-a ajutat să le aducem la Bucureşti pe Navratilova şi Seleş. Nu costă puţin, dar merită. În plus, ne gândim ca pe viitor să organizăm, în paralel cu BCR Open România, şi un turneu feminin, aşa că acest meci demonstrativ va fi un bun început“, a spus unul dintre organizatori, Bogdan Enoiu. Principalii favoriţi pentru câştigarea BCR Open România sunt italienii Filippo Volandri (locul 29 mondial) şi Potito Starace (locul 30 mondial), dar şi austriacul Jurgen Melzer (locul 34 mondial).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version