12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMilan a luat Supercupa Europei

Milan a luat Supercupa Europei

AC Milan – FC Sevilla 3-1 (0-1)
Stadion:
„Luis al II-lea“, Monaco
Spectatori: 20.000
Au marcat: Renato (’13) / Inzaghi (’55), Jankulovski (’63), Kaka (’87)
AC Milan: Dida – Oddo, Nesta, Kaladze, Jakulovski – Gattuso (Emerson ’73), Pirlo, Ambrosini – Seedorf (Brocchi ’89), Kaka – Inzaghi (Gilardino ’89). Antrenor: Carlo Ancelotti
FC Sevilla: Palop – Alves, Escude (L. Fabiano ’83), Dragutinovici, Duda (Maresca ’74) – Jesus Navas, Poulsen, Marti (Kerjakov ’65), Keita – Renato, Kanoute. Antrenor: Juan de Ramos
Arbitru: Konrad Plautz (Austria)
Cartonaşe galbene: Gattuso / Duda, Poulsen

Italienii de la AC Milan au reuşit să învingă pe FC Sevilla în Supercupa Europei, într-o partidă jucată şi în memoria lui Antonio Puerta, fundaşul spaniol care a decedat marţi, la 22 de ani. 

Deţinătoarea Ligii campionilor, AC Milan, şi-a adjudecat Supercupa Europei, după ce s-a impus în faţa posibilei adversare a Stelei, FC Sevilla, cu scorul 3-1, cu toate că, la pauză, spaniolii au condus cu 1-0. Golurile „rossonerilor“ au fost marcate de Inzaghi, Jankulovski şi Kaka, în timp ce pentru Sevilla a punctat Renato. Partida s-a disputat pe stadionul „Luis al II-lea“ din Monaco, la câteva zile după decesul fundaşului Sevillei, Antonio Puerta. Pentru a-i aduce un omagiu acestuia, jucătorii celor două echipe au purtat pe tricou numele apărătorului decedat la 22 de ani. Suporterii Milanului au impresionat, afişând un banner pe care era scris „Onore a Puerta“.
Sevilla, condusă de pe bancă de Juande Ramos a început ofensiv partida, în primul unsprezece avându-l şi pe Daniel Alves, care s-a împăcat în cele din urmă cu conducerea clubului. De la jucătorul brazilian a şi plecat prima fază periculoasă pentru poarta lui Dida, în minutul 3, când Alves a centrat de pe partea dreaptă, milanezii au respins greu, iar mingea a ajuns la Renato, care a reluat pe lângă poartă.
Replica deţinătoarei Ligii Campionilor a venit imediat, în minutul 5, când mijlocaşul olandez Clarence Seedorf a pasat pe culoar spre Inzaghi, mingea fiindu-i „suflată“ acestuia de coechipierul Kaka, venit din spate, care a şutat în bară.

Renato i-a dus pe andaluzi în avantaj

În minutul 13 al întâlnirii de la Moncao, Renato s-a răzbunat pentru ratarea din debutul partidei, el reluând cu capul în poartă o minge aruncată în careu de Duda, la o lovitură de colţ. După ce a înscris, Sevilla a preferat să aştepte contraatacurile Milanului, care a dominat copios. Cu toate acestea, în minutul 25, Sevilla a fost la un pas de 2-0, după ce Kanoute l-a driblat pe Dida şi i-a pasat lui Renato, dar acesta a şutat în Nesta, aflat pe linia porţii.
Sevilla a dovedit încă o dată că este periculoasă la fazele fixe în minutul 27, când Duda a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Dida a greşit din nou, dar Renato a ratat întâlnirea cu balonul. Pe cât de buni s-au dovedit la fazele fixe în atac, pe atât de slabi au fost în apărare la fazele fixe. În minutul 30, AC Milan a beneficiat de un corner, iar Inzaghi, aflat liber la colţul scurt, a şutat pe lângă minge, aceasta a ajuns la Seedorf, dar olandezul a reluat cu capul peste poartă dintr-o poziţie ideală.
Milan a încheiat în atac prima repriză, în căutarea egalării. Mai întâi, Pirlo a trimis o pasă inteligentă pe culoar spre Ambrosini, dar danezul Poulsen l-a deposedat în ultimul moment pe acesta. Apoi, în prelungirile primei părţi, Pippo Inzaghi a trimis mingea în plasă după o combinaţie de efect între Kaka şi Seedorf, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Milan a impresionat în repriza a doua

Partea a doua a debutat cu o mulţime de faulturi. După zece minute în care partida a fost întreruptă de mai multe ori, Seedorf a trimis o centrare periculoasă în minutul 53, dar Poulsen a respins înainte ca mingea să ajungă la un atacant italian în ultimul moment. Două minute mai târziu, tot după o centrare de pe partea dreaptă venită de data aceasta de la Gattuso, Inzaghi a profitat de ieşirea greşită a lui Palop şi a introdus balonul în poartă cu o lovitură de cap din patru metri.
Sevilla a replicat, Kanoute trimiţând un şut-centrare periculos, la care nu a mai ajuns însă Renato. Oarecum împotriva cursului jocului, Milan a dat încă o dată dovadă de pragmatism şi a  preluat conducerea pe tabelă în minutul 62, după un şut superb din voleu al fundaşului Marek Jankulovski, portarul Palop rămânând fară replică.
Au urmat 20 de minute de joc confuz, fară ocazii de gol, Kaka a obţinut un penalti în minutul 87, după o pasă a lui Pirlo. Brazilianul a executat penaltiul, însă acesta a fost parat de Palop, dar mingea a revenit tot la brazilian, care a reluat cu capul în poarta goală. Sevilla a avut o ultimă ocazie în minutul 90, când după o centrare a lui Alves, Kerzhakov a recentrat cu capul, dar Maresca a şutat în bară din doi metri.
Cu toate că a pierdut, FC Sevilla a făcut un meci bun, în care s-a dovedit periculoasă, în special pe contraatac şi la fazele fixe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS