20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcea, stopată la Balş

Vâlcea, stopată la Balş

CSM Vâlcea nu a pus preţ pe această ediţie a Cupei României, iar antrenorul Marian Bondrea a privit partida de marţi după-amiază de la Balş ca pe una amicală. Craioveanul a introdus în teren o echipă schimbată în totalitate faţă de meciul de campionat cu Hunedoara, mai mult, l-a folosit pe portarul Rusandu vârf de atac o repriză şi mijlocaş central în a doua. Cele 90 de minute au fost la discreţia gazdelor, care s-au impus cu 3-1, după ce la pauză scorul a fost 0-0. FC Balş a punctat prin Trepăduş (2) şi Duşcă, singura reuşită a CSM-ului fiind trecută în contul lui Chebar.
Cel mai bun fotbalist de pe teren la vâlceni a fost, culmea, Rusandu, lăudat şi de colegul său din atac, Zoicaş: „A alergat tot meciul, loveşte bine balonul cu piciorul, în stilul lui Lobonţ. S-au mai văzut minuni, cine ştie, poate îl reprofilează domnul Bondrea“. Atacantul venit de la Pandurii Târgu Jiu a mai spus că nu este încă pregătit să joace 90 de minute pentru gruparea din Zăvoi. „Cu genunchiul sunt bine, spun eu. Am jucat şi la Balş 65 de minute şi nu m-am simţit rău, dar fizic nu pot duce un meci. Sper să pot ajuta echipa în cel mai scurt timp şi chiar să joc de acum pe finalurile de meci, dar totul depinde de antrenor“, a adăugat Zoicaş, care crede că CSM poate spera la unul din primele locuri promovante.
FC Balş nu a ţinut cont de faptul că adversarii nu au folosit echipa de bază şi a jucat cu ambiţie, elevii lui Aristică Cioabă şi Alin Trică obţinând o victorie meritată. „Nu ne-a interesat cine s-a aflat pe teren pentru Vâlcea. Au avut şase – şapte fotbalişti noi, dar ne-am făcut jocul nostru obişnuit şi nu am avut probleme în a ne impune. Pentru noi este o victorie de moral, pentru că ne aşteaptă două deplasări grele în campionat, la Sibiu şi Cisnădie“, a precizat Cioabă. „Ne dorim să ajungem cât mai departe în Cupă, iar visul meu este să aduc la Balş pe CFR Cluj, pentru a fi adversar cu fratele meu Eugen Trică“, a completat secundul Alin Trică.

Armata, eliminată la penaltiuri

Într-un alt meci disputat marţi după-amiază în faza a IV-a a Cupei României, Armata Craiova a fost eliminată din competiţie de echipa de ligă secundă FC Drobeta Turnu Severin, însă după executarea loviturilor de departajare. „Militarii“ lui Marian Bîcu au deschis scorul prin Sârbu (’43), oaspeţii egalând la două minute după pauză prin Bilavu, dintr-un penalti contestat de gazde, care au şi rămas în inferioritate, Sodoleanu fiind eliminat. Egalitatea numerică s-a refăcut abia în minutul 92. La loviturile de departajare severinenii s-au impus cu 5-4.
Altă echipă olteană intrată marţi în competiţie, Minerul Motru, s-a calificat în faza următoare după ce a învins pe teren propriu, cu 1-0, pe FCM Reşiţa, prin golul reuşit de Ceauşu (’34).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS