14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportValencia, în loc de Craiova

Valencia, în loc de Craiova

Meciul pentru titlul european la categoria cocoş, anunţat iniţial de Rudel Obreja pentru Bănie, se dispută pe 28 septembrie în Spania.

Federaţia Română de Box a câştigat dreptul de organizare a întâlnirii pentru titlul european (EBU-EU) la categoria cocoş (53,525 kg) dintre craioveanul Sorin Tănasie şi spaniolul Karim Quibir Lopez, acest meci fiind al doilea al românilor după 1989 încoace. După negocieri între preşedintele FRB, Rudel Obreja, şi managerul spaniolului, Obreja a anunţat că meciul ar urma să se dispute în a doua parte a lunii septembrie în România, cel mai probabil în Craiova. În urmă cu două săptămâni, preşedintele FRB a spus însă că discută cu oficialităţile din Castellon pentru ca meciul să se desfăşoare în Spania, motivând că Bănia nu dispune de o sală de sport corespunzătoare unei asemenea întâlniri de anvergură. Totuşi, Rudel Obreja a lăsat atunci să se înţeleagă că n-ar fi exclusă o programare a meciului în Bănie, urmând să discute această probabilitate şi cu primarul Craiovei. Antonie Solomon a declarat: „Nu m-a anunţat nimeni de această problemă, dar noi, Consiliul Local Craiova, putem oferi Sala Sporturilor din Valea Vlăicii, unde s-a mai desfăşurat un meci al lui Tănasie la profesionişti“.
Rudel Obreja nu a mai ajuns în Craiova, iar la sfârşitul săptămânii trecute l-a anunţat pe managerul lui Tănasie că meciul pentru titlul european se va desfăşura în Spania, la Valencia, pe 28 septembrie. Contactat de GdS, preşedintele Federaţiei Române de Box a explicat: „Craiova nu are o sală corespunzătoare, situaţie în care am discutat cu partenerii şi sponsorii varianta disputării meciului în Spania. Am ajuns la un acord cu oficialităţile din Valencia, astfel că pe 28 septembrie Tănasie are posibilitatea să-şi demonstreze valoarea şi ambiţiile chiar la spaniol acasă. Am încredere în Tănasie“.
De aproape zece zile, pe lângă antrenamente, Sorin Tănasie a avut de susţinut şi examenele din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. Fănel Trandafir, managerul lui Sorin „Pantera“ Tănasie, a punctat: „Cunoscându-i ambiţia şi valoarea lui Sorin , îndrăznesc să afirm că spaniolul va fi înfrânt la el acasă! Tănasie va pleca într-un cantonament montan şi sper ca totul să fie OK. După ce-l vom detrona pe spaniol de centură, vom organiza apoi următorul meci al lui Sorin în Craiova. Aşa vreau, aşa sper…“.
La Valencia, alt pugilist craiovean care bate la porţile afirmării, Cosmin Pîrvu, va susţine o întâlnire importantă pentru cariera lui, el participând în Spania la al doilea meci la profesionişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS