3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNesta refuză să revină la naţională

Nesta refuză să revină la naţională

Alessandro Nesta, fundaşul echipei AC Milan, care s-a retras din echipa naţională a Italiei în această vară, a refuzat să revină la prima reprezentativă pentru următoarele meciuri din preliminariile CE 2008, pentru a-l înlocui pe Marco Materazzi (Inter Milano), care s-a accidentat.
Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, a dezvăluit că lui Nesta i s-a propus să revină în naţională pentru a-l înlocui pe Materazzi, indisponibil după o operaţie la picior.
„Când Nesta a spus că nu mai vrea să fie convocat la naţională, a fost clar şi corect ca întotdeauna. Este un jucător care a făcut multe pentru naţională. Duminică a repetat-o din nou, în mod clar. Dar federaţia, cu toată atenţia şi discreţia de care era nevoie, s-a interesat după meciul de la Budapesta dacă este disponibil“, a precizat Abete.
„Am spus că nu voi mai merge la naţională şi nu voi mai merge. Am luat o decizie asupra căreia nu voi mai reveni“, a spus Nesta, care are 31 de ani şi a jucat 78 de partide în tricoul Italiei.
În timpul meciului amical disputat miercuri, cu Ungaria, la Budapesta, pierdut de Italia cu scorul de 1-3, campioana mondială l-a pierdut pe fundaşul central Marco Materazzi, accidentat la coapsa dreaptă. Acesta va rata cel puţin următoarele două meciuri ale Italiei din preliminariile CE 2008, cu Franţa (8 septembrie, la Milano) şi Ucraina (12 septembrie, la Kiev), iar selecţionerul Roberto Donandoni are mari dificultăţi în găsirea unui partener pentru Fabio Cannavaro în centrul apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU