11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu se teme de o nou-promovată

Condescu se teme de o nou-promovată

Pandurii o tratează cu respect pe Gloria Buzău, o echipă nou-promovată, care poate produce surprize la Târgu Jiu. Preşedintele grupării oltene, Marin Condescu, îşi îndeamnă echipa să ia în serios adversarul, în ciuda faptului că buzoienii au fost pradă uşoară în deplasare în acest sezon. „Ne temem de Gloria Buzău. O echipă care nu are ce pierde este întotdeauna periculoasă. Nu trebuie să facem greşeala pe care a făcut-o CFR Cluj cu noi în primul an în Liga I. După şapte etape erau neînvinşi, ne-am dus la Cluj şi am bătut cu 2-1. Aveam trei puncte că bătusem pe Bistriţa, cine ne dădea nouă vreo şansă în meciul acela? Gloria Buzău nu a jucat rău cu CFR Cluj, a dat şi gol. E un meci pe care trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate dacă vrem să nu avem parte de un eşec sau semieşec. Spectatorii cred că aşteaptă o victorie şi un meci frumos“, a spus Condescu.

Atacanţii au rămas datori

Sezonul trecut, atacul pandurilor a fost punctul slab al echipei şi nici în acest campionat lucrurile nu par să se fi îndreptat. Stromajer şi Liviu Mihai au marcat câte un gol în primele patru etape, prea puţin faţă de aşteptările oficialilor echipei Pandurii. „Atacanţii nu şi-au făcut datoria, doar apărarea. Suntem pe locul doi la goluri primite, după Steaua, dacă am avea şi atacul în formă… Aştept mai mult de la Piţurcă şi, de asemenea, aştept să devină mai consistentă evoluţia lui Stromajer“, a declarat Condescu.
Acesta se declară satisfăcut de achiziţiile reuşite de gruparea gorjeană în pauza competiţională, Djpaka şi Rusu fiind deja certitudini. „Sunt mulţumit de aportul nou-veniţilor. Djapka cred că este surpriza campionatului, a confirmat din primul joc, Stromajer şi-a intrat mai greu în formă, iar un câştig mare este şi Rusu, aproape că nu s-a observat lipsa lui Rus“, este bilanţul lui Condescu.

Vasilache, bun de plată

Mijlocaşul pandurilor, Ciprian Vasilache, va fi sancţionat de club cu o amendă de 1.000 de euro pentru că a întârziat două ore la reunirea echipei, după jocul din prima etapă cu Universitatea Cluj. Antrenorul Eugen Neagoe nu a trecut cu vederea întârzierea elevului său şi i-a făcut referat, care trebuie aprobat de Consiliul de Administraţie.
„Neagoe a propus o sancţiune pentru Vasilache, sancţiune care trebuie să urmeze etapele conform ROI, după care i se aduce la cunoştinţă. Amenda este de 1.000 de euro pentru că a întârziat două ore după meciul de la Cluj. E dreptul antrenorului, el decide“, a precizat preşedintele clubului Pandurii.
Acesta aşteaptă mai mult de la Vasilache, cel mai scump transfer din istoria clubului gorjean, care a prins un post de titular în acest campionat abia în meciul cu Universitatea Craiova. „Îl aştept pe Vasilache să confirme încrederea pe care a început să i-o acorde antrenorul. Nu regret că nu l-am vândut în iarnă, am avut şi acum oferte. Este un jucător care s-a integrat mai greu, dar în ultimele două meciuri a evoluat bine. Poate şi mai mult, are un potenţial mai mare“, a spus Condescu.

Pandurii au strâns 2.400 de euro din prime

Cele şapte puncte acumulate de Pandurii Târgu Jiu în primele patru etape valorează, conform ROI, 2.300 de euro, dar jucătorii lui Neagoe vor primi la finalul lunii cu 100 de euro în plus, bonus pentru victoria împotriva Universităţii Craiova. Dacă vor învinge şi Gloria Buzău în etapa a VI-a, fotbaliştii gorjeni vor încasa la începutul lunii septembrie 3.300 de euro numai din prime.
Pandurii mai are de disputat restanţa cu Steaua din etapa a V-a, gorjenii fiind siguri că ar fi avut şanse mai mari la un rezultat pozitiv dacă jocul s-ar fi disputat la data programării iniţiale, având în vedere forma bună a echipei lui Neagoe. „Am întrebat la Ligă şi nu ştiu când vom juca meciul cu Steaua, aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Sigur pe 12 septembrie nu jucăm. Pentru echipa noastră era mai bine dacă jucam cu Steaua acum. Pentru interesul naţional e mai bine că s-a amânat“, a declarat preşedintele Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS